Büntetőkkel bukott el a döntőben pólóválogatott

2018.06.23. 21:25 Módosítva: 2018.06.23. 22:43

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a montenegrói csapattól a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének szombati fináléjában, a Duna Arénában - jelentette az MTI.

Märcz Tamás csapata - amely a júliusi barcelonai Európa-bajnokságra készül - sokáig vezetett, Montenegró azonban jó hajrával egyenlített (9-9), és végül az ötméteresekkel nyert (13-11).

A két csapat kedden a csoportban már találkozott egymással, a montenegróiak akkor 12-9-re nyertek, és most is ők kezdtek jobban, Aleksandar Ivovic előbb előnyből, majd távolról akcióból talált be.

A magyar csapat nem találta a ritmust, de jött Bátori Bence, aki előbb egy gyönyörű góllal szépített, majd kettős emberhátrányban blokkolt önfeláldozóan. Fél perccel a negyed vége előtt újra Bátori villant és egyenlített.

Kiválóan folytatódott a mérkőzés: Kovács Gergő és Manhercz Krisztián bombagólt szerzett - utóbbi kettőt is - míg Nagy Viktor falat húzott a kapuja elé.

A második negyed végén egy rövidzárlatot két góllal büntetett Montenegró, amivel minimálisra csökkentette a különbséget.

Nem sokkal később egy harmadik jobbkezes lövő, Erdélyi Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, a nagyszünet előtt pedig még kimaradt egy magyar fór.

A nagyszünet után Ivovic ötösével kapaszkodott tovább Montenegró, majd Dragan Draskovic egyenlített centerből. Támadásban kissé tanácstalannak tűnt a magyar válogatott, ekkor jött egy szép egyéni megmozdulás: Vámos Márton harcolt ki hét méterről egy szabaddobást, amit három blokk között zúdított a hálóba.

Nagy Viktor parádés védése után Bedő Krisztián emberelőnyt harcolt ki, Märcz Tamás időkérése után néhány passz után Erdélyi a kapus feje fölé bombázott (8-6). A montenegróiak fórból a negyed vége előtt újra felzárkóztak.

A zárónegyed elején Angyal Dánielt és a montenegróiak egyik legjobbját, Mladan Janovicot is cserével végleg kiállították. A magyarok egy kettős fórt védekeztek ki, majd Bedő szerzett parádésan labdát.

Kissé elfáradt és a kiállítások miatt meg is fogyatkozott a magyar válogatott, amelyben így Vámosnak kellett bekkelnie Misiccsel szemben, a montenegrói pedig kihasználta a helyzetet és egyenlített (8-8).

A túloldalon Mezei Tamás rázta meg magát és Ivoviccsal a nyakán csavart a kapuba. Egy perccel a vége előtt Marko Petkovic óriási akciógóllal egalizált. Tizenhét másodperc volt hátra, amikor labdát szerzett Jansik Dávid, a szövetségi kapitány időt kért, de az eredmény nem változott, így akárcsak a világbajnok horvátok elleni negyeddöntőben, jöhettek az ötméteresek.

A párbaj elején Vámos és Zalánki is a kapufát találta el, ez pedig megpecsételte a magyar válogatott sorsát, és ezüstérmet szerzett.

  • Montenegró-Magyarország 13-11 (2-2, 2-4, 3-2, 2-1, 4-2) - ötméteresekkel
  • gólszerzők: Ivovic, Misic 3-3, Janovic, Draskovic, Petkovic 1-1, illetve Bátori, Manhercz, Erdélyi 2-2, Kovács G., Vámos, Mezei 1-1

A győztes 100 ezer- , míg a magyarok 70 ezer dollárral gazdagodtak.  • Hírek
  • Hírek