Märcz Tamás: A játékosok álljanak a sarkukra

2018.07.21. 12:54 Módosítva: 2018.07.21. 13:04

Märcz Tamás továbbra is bízik hullámvölgyben lévő magyar férfi vízilabda-válogatottban, ami vasárnap a hollandokkal játszik a nyolc közé kerülésért a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon. A magyar együttes szerdán csúnyán kikapott az olaszoktól a csoportrangadón.

Mindenkinek a pályafutásában vannak hasonló helyzeteket, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan tud kijönni egy jónak mondott csapat egy ilyen krízishelyzetből. Olaszországban ez volt az egyik, amit megtanultam, a profi játékosok gyorsan le tudják zárni a dolgokat. Mi egyelőre az olasz mérkőzés után nem tudtuk átfordítani a helyzetet.

– nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A magyar csapat 12-5-re kapott ki az olaszoktól a csoportrangadón, majd pénteken mindössze 4-4-s döntetlenre volt képes a németek ellen, de így a második helyen ment tovább.  A következő ellenfél Hollandia lesz, vasárnap 17.00-kor lesz a találkozó.

Märcz szerint Hollandia erősebb a németnél, de csakis a magyar válogatotton múlik az összecsapás végkimenetele: és ha jól játszik, több góllal legyőzi a holland csapatot.

Azt akarom, hogy reakciók szülessenek, profi hozzáállás és akkor talán már most azt a csapatot láthatjuk, amely nemrég döntőt játszott a világligában. Azt várom a fiúktól, mint kiválasztott válogatott játékosoktól, hogy álljanak a sarkukra és igenis oldják meg, hogy a kapufákról befelé pattanjon a labda, mert igenis ők be tudják lőni a helyzeteket.

(Via MTI)  • Tippek
  • Hírek