Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollandia ellen támadt fel a pólóválogatott, megvan a negyeddöntő

2018.07.22. 18:54 Módosítva: 2018-07-22 19:14:18

Az elmúlt két meccsen mutatott gyenge teljesítmény után vasárnap sikerült összeszednie magát a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, és szép játékkal, nagyot küzdve 12-9–re verte a hollandokat, így bejutott a negyeddöntőbe a barcelonai Európa-bajnokságon.

Az már az elején látszott, hogy bizonyítani akar a csapat, végre sikerült betalálni az első negyedben is, ráadásul rögtön ötször, és bár ellépni nem tudtak a hollandoktól, a második játékrészt egygólos vezetéssel kezdhették a magyarok.

A második negyedben aztán akadtak problémák a védekezéssel, fordítani is tudott a holland csapat, de aztán ismét összeállt hátul is a gépezet, a kapuban Nagy is remekül védett, így a negyed végére háromgólosra duzzadt a magyarok előnye.

A hollandok a félidő után sem tudtak feljavulni, lövőhelyzetig sem nagyon jutottak el, 12 percen keresztül nem lőttek gólt, így pedig végül már az is csak az eredmény kozmetikázására volt elég nekik, hogy a negyedik negyedben egymást érték a magyar kiállítások.

Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya éppen szombaton beszélt arról, hogy azt várja a játékosaitól, hogy álljanak a sarkukra, és oldják meg a helyzeteket, a meccs után pedig elmondta, örül annak, hogy végre előjött valami a játékosaiból, de továbbra sem volt teljesen elégedett.

Nem a világ legjobbja a holland csapat, de előjött valami a játékosokból, amit vártam. A végjátékban azért bosszantott kicsit, hogy négy-ötgólos vezetésnél kicsit jobban kellett volna uralni a meccset, ezt a rutintalanság számlájára írom, lehetett volna nagyobb arányú győzelem.

– értékelt a kapitány, azt azonban hozzátette, hogy védekezésben továbbra is vannak gondok, nem szeretné, hogy a kapusoknak ennyit kelljen védeniük.

A magyar válogatott ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ott viszont biztos, hogy mindent bele kell majd adni, a várakozásoknak megfelelően ugyanis a címvédő, olimpiai bajnok szerb csapat lesz az ellenfél kedden, 17 órakor. Ezzel kapcsolatban egyébként mind Märcz, mind a játékosok azt mondták, örülnek annak, hogy bejutottak a negyeddöntőbe, de a szerbek ellen nem férnek majd bele az eddigi hibák.