Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriásit küzdve, hatalmas végjátékkal jutott tovább a női pólóválogatott

D  YT20180723013
2018.07.23. 19:55

A magyar női vízilabda-válogatott Olaszországgal találkozott a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Szinte végig az olaszok vezettek, de a magyar csapat összekapta magát, és óriási hajrával megnyerte a mérkőzést. 

Nem kezdtek jól a magyarok, az első negyed után 3-1-re az olaszok vezettek, nagyon nem találta a ritmust Bíró Attila csapata. A második negyed már jobban sikerült, egy gyors gólváltás után Keszthelyi, Parkes és Gyöngyössy is betalált, ezzel átvette a magyar csapat a vezetést.

A harmadik negyedben aztán megint jött a tanácstalanság, az olaszok visszaadták a 4-1-es második negyedet és már ők vezettek 8-6-ra. Nem úgy tűnt, hogy összejöhet a fordítás, pláne, hogy egy gyors magyar gólra rögtön válaszolt Olaszország. Bíró válogatottja azonban felszívta magát az utolsó percekre, 9-7-es állásnál kétszer Szilágyi, fél perccel a vége előtt pedig Keszthelyi szerzett parádés gólt. 

A vége azonban így is szorosabb lett a kelleténél: 18 másodperccel a lefújás előtt ötöst kaptak az olaszok, Gangl Edina azonban érezte a jobboldalt és elképesztően nagy bravúrral fogta a büntetőt, megnyerve csapatának a negyeddöntőt.

Az elődöntőben a Németországot 22-2-re legyőző Hollandiával játszik a csapat, szerdán 17 órakor.

Női vízilabda, negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 10-9

Nyitókép: Az olasz Roberta Bianconi (középen) és Illés Anna Krisztina a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 23-án. (Illyés Tibor/MTI)