A magyar-szerb vízilabda Eb-negyeddöntő élőben

2018.07.24. 16:53 Módosítva: 2018.07.24. 17:20

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-5-ös vereséget szenvedett a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A meccs gyakorlatilag az első negyedben eldőlt, amikor Szerbia 4-0-s előnnyel mehetett pihenni. 8-4 lett a vége, az 5-8. helyért folytatja a magyar csapat.

Nem volt  egyszerű helyzetben a magyar csapat. A szerbeket kell verni a vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az eddigi játékunk éppen nem ezt bizonyította. A szövetségi kapitány is elmondta, nem a magyar csapat az esélyesebb.11 olimpiai bajnok van az ellenfél keretében. A magyar válogatott sincs túl jó formában, nagyon nehéz meccs lesz.

Emberelőnyből a szerbek szereznek vezetést. Mi is megkaptuk az emberelőnyt, de nem tudtunk élni vele, aztán a szerbek akcióból lőnek egyet, 2-0 oda. Nagy Viktor véd kettőt, de sajnos a magyar lövéseket rendre blokkolják a szerbek. Bedő kapufát lőtt, aztán a lövését fogta Mitrovics, még mindig nem lőttünk gólt. Emberelőnyből Jaksics lő gólt, 3-0 oda. Jaksicsot nem tudjuk kezelni, már 4-0 oda. ez eddig rémálom. Az első negyedben a gólig sem jutottunk el.

A második negyed sem kezdődik jól. Már 5-0-ra vezetnek a szerbek. Lassan eltelik a meccs fele és még gólt sem lőttünk, 11 kísérlet volt, de gól egy sem. 15 perc és 36 másodperc után szereztük az első gólt. Bedő talált be, de ettől nem jöttünk előbbre, 5-1 oda. Kihúzzuk mínusz négyre az első félidőt.

Hiába hozzuk el harmadszor is labdát, megint leblokkolnak minket. Bedő Krisztián csavarja be, 2-5. Utána egyből gólt kapunk, 2-6. Nem sikerül közelebb kerülni a szerbekhez. Most időt kérünk a harmadik negyed második felében. Csak összejön a 6-3, Zalánszky lőtt gólt. Eddig volt szoros, Filipovics 3-7. Így fordulunk bele az utolsó nyolc percbe.

7-4-re jövünk fel, még hátra van a negyedik negyed fele. Szerb kapufa, feljebb jöhetünk, de Vámos mellé lövi. A szerbek is rontanak, de a centerjátékunk megint nem jó. Eljutottunk a negyed és a meccs utolsó percéig. Nem sikerült közelebb kerülni, sőt a szerbek lőttek még egyet, 8-4-re vezetnek. A végén még lövünk egy gólt, de így is 8-5-ös vereség a vége. Megnyerik a meccset, az 5-8. helyért folytathatjuk.

Férfiak, negyeddöntő:

Szerbia-Magyarország 8-5 (4-0, 1-1, 2-2, 1-2)

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Naumov (orosz)

gólszerzők: Jaksic 3, Filipovic 2, Prlainovic, Vico, Rasovic 1-1, illetve Bedő 2, Zalánki, Manhercz, Bátori 1-1

Magyarország: Nagy V. - Vámos, Bátori, Erdélyi, Mezei, Jansik D., Kovács G., cserék: Manhercz, Zalánki, Angyal, Pohl, Bedő

A világbajnok horvát válogatott 9-7-re legyőzte a legutóbbi kontinensviadalon ezüstérmes montenegrói csapatot a Barcelonában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának keddi negyeddöntőjében, így utóbbi gárda lesz a magyarok ellenfele az 5-8. helyért zajló rájátszás első felvonásán, csütörtökön 16.45-től.

Horvátország-Montenegró 9-7 (1-2, 1-2, 4-2, 3-1)

Olaszország-Oroszország (2-0, 4-0, 1-1, 4-0)

később:

Spanyolország-Görögország 22.00