Izsó
20 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Kapitányát elveszti, de még több van ebben a csapatban

2018.07.24. 15:43 Módosítva: 2018.07.24. 15:47

Bíró Attila szerint a címvédő magyar női vízilabda-válogatottban még az olaszok elleni nagyszerű győzelem után is bőven van potenciál, és a hollandok elleni szerdai elődöntőre szükség is van fejlődésre a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitány kedden elmondta, a negyeddöntővel kapcsolatban a Fa Nándor életrajzi könyvében olvasottak jutottak eszébe, mert abból kiderül, milyen jó hátszélben vitorlázni, s mennyire nehéz ellenszélben, viszont szerencsére csapatának utóbbi mellett is sikerült továbbjutnia. A tréner ezzel az egyoldalúnak nevezhető bíráskodásra utalt, hozzátette, nem vár hasonlót az elődöntőben, viszont együttese csak jobb támadójátékkal juthat tovább.

Bíró Attila kiemelte, továbbra is folyamatos az a fejlődési ív, amelyről már annyit beszélt: a válogatott június végi Vodafone Kupától kezdődően napról napra jobb teljesítmény nyújt támadásban és védekezésben is.

"Sok lehetőség van még a csapatban, több játékostól, nevek nélkül, többet várok, akár összjátékban, akár emberfórban és védekezésben is" - nyilatkozta a kapitány, aki az olaszok elleni meccsen már elégedett volt a statisztikai mutatókkal (8/4 emberelőny, 13/5 emberhátrány), azonban a folytatásban mind ezekben, mind a védési hatékonyságban szükség van a javulásra szerinte.

A kapitány nem ülhet majd a le a kispadra, mivel az olaszok ellen a hajrában piros lapot kapott.

"Nem tartok ettől, persze nem előny a csapatnak, de Tóth Lászlóban és Áts Bertalanban is megbízom, rutinos edzők, akikkel nagyon régóta együtt dolgozunk" - mondta Bíró, hozzátéve, hogy azt várja, két csapatkapitánya, Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella helyes irányba tereli majd a társakat.

A két csapat a közelmúltban háromszor találkozott egymással, a világligában otthon 7-6-ra, Budapesten 10-5-re nyertek a hollandok, míg Rotterdamban július elején 10-6-ra győztek.

A szakember kiemelte, ezek alapján a hollandok az elődöntő esélyesei, azonban a magyar válogatott folyamatosan fejlődik, fizikálisan minden munkát elvégzett, amelynek köszönhetően nem tudják "lemosni a pályáról". Hozzátette, a szakmai stáb legfontosabb feladata most, hogy taktikailag újítsanak, hiszen a hollandok ellen teljesen másféle vízilabdára van szükség, mint az olaszok ellen.

A magyar-holland összecsapás szerdán 17 órakor kezdődik. (MTI)