Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikapott Montenegrótól, története második legrosszabb Eb-jét zárhatja a pólóválogatott

2018.07.26. 18:19

1989 óta a legrosszabb helyen zárhatja a vízilabda-Európa-bajnokságot a férfi magyar válogatott, amely szombaton a hetedik helyért küzd meg a görögök ellen vesztes orosz válogatottal, miután a csütörtöki helyosztón 7-6-ra kikapott Montenegrótól.

A magyar válogatott eddig csak egyszer zárt a hetedik helynél gyengébben Eb-t, 1989-ben Bonnban a kilencedik lett a csapat, de azon kívül is cask az ötödik volt a legrosszabb pozíció 1926 óta – 1966-ban, 1985-ben, 1987-ben és 1991-ben nem volt csak a bonni torna mellett elődöntős a magyar válogatott.

A magyar válogatott Eb-n még sosem verte Montenegrót, és ez most sem változott, pedig a meccs legelején Manhercz révén még a magyar válogatott szerzett vezetést. Montenegró egy ötméteresből egyenlített, majd meg is nyerte az első, illetve a második negyedet is, így volt 4-2 az állás a szünetben.

A harmadik negyedet Vámos hatalmas gólja nyitotta, de a támadásban elég gyengén játszó magyar csapat három kontraítéletnek köszönhetően sem tudott egyenlíteni. A negyedik negyednek kétgólos különbséggel ment neki a két csapat, és ugyan ezt Angyal és Zalánki góljaival megnyerte Märcz csapata, de ez is csak a szépítésre volt elég.

Mivel Oroszország 12-11-re kikapott Görögországtól a másik helyosztón, így az orosz csapat lesz a magyar ellenfele szombaton.

férfiak, az 5-8 helyért

Montenegró-Magyarország 7-6 (2-1, 2-1, 2-2, 1-2)

  • Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Buch (spanyol)
  • gólszerzők: A. Radovic 3, D. Radovic 2, Ivovic, Brguljan 1-1, illetve Zalánki 2, Manhercz, Kovács G., Vámos, Angyal 1-1