Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bokszban is ritka a jobb horog, amit a szerb pólós kapott a horváttól

2018.07.27. 12:09

Brutális verekedést csinált a szerb és a horvát válogatott a két csapat csütörtöki Európa-bajnoki elődöntőjéből a barcelonai vízilabda-Eb-n: a találkozó összesen hat kiállítást, és ezeken felül egy rettentő sportszerűtlen jobb horgot hozott.

Pedig az első negyedben még a játékra figyeltek a csapatok, aminek meg is lett az eredménye, remek játék után a címvédő szerbek vezettek 5-3-ra, a második negyedtől viszont már elszabadultak az indulatok.

Az egészet pont a horvát Loren Fatovic jobb horogja indította, amit a bírók nem vettek észre: a világbajnok horvát a víz fölött ütötte meg úgy Filip Filipovicot, hogy a labda a közelben sem volt, de végül büntetlenül megúszta, még úgy is, hogy a kivetítőn többször is megismételték a helyszínen, áll az MTI tudósításában.

Fatovic utána Milos Cukkal verekedett össze, az esetért mindkettejüket azonnal kiállították, nem is térhettek vissza a meccsbe. Az igazi pokol aztán a negyedik negyedben szabadult el: előbb a horvát szövetségi kapitány Ivica Tucakot állították ki a folyamatos reklamálás miatt kapott második sárga lapjával, majd a lefújásra összesen hat játékos (három-három mindkét csapatból) kapott pirosat, vagyis állították ki őket végleg cserével.

Szerbia végül 9-7-re nyert, a döntőben a házigazda Spanyolországgal találkoznak majd, ők 8-7-re verték az olaszokat.