Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Millennium Masters döntetlent játszott a vízilabda világválogatottal

2018.07.31. 22:42 Módosítva: 2018-07-31 23:31:09

Az olimpiai bajnokok alkotta, korosztályában világbajnok magyar férfi vízilabda-csapat, a Millennium Masters döntetlent játszott a korábbi külföldi klasszisokból álló világválogatottal a Duna Arénában, a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán, jelentette az MTI.

A magyarokat a válogatottal három olimpiai aranyat nyerő szövetségi kapitány, Kemény Dénes irányította. A tizenöt – negyven év fölötti – olimpiai aranyérmest felvonultató gárda ellenfele az egykori nagy riválisokból összeállított világválogatott volt.

Kásás Tamás a Millennium Masters (b) és Francesco Postiglione világválogatott játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Kásás Tamás a Millennium Masters (b) és Francesco Postiglione világválogatott játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Utóbbiban hét nemzet vízilabdázói, köztük négy olimpiai bajnok kapott helyet a spanyol Daniel Ballart, s három horvát, Igor Hinic, Dubravko Simenc és Frano Vican személyében. A Duna Arénában telt ház, 5200 néző előtt a szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország csapataival olimpiai aranyérmes horvát Ratko Rudic irányította ellenfél szerzett vezetést a grúz Revaz Csomakidze révén, amire még az első negyedben rögvest háromszor is válaszoltak a magyarok: a tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Mastersből Benedek Tibor, Biros Péter és Kiss Gergely volt eredményes (3-1).

A második negyedben nem született gól, a harmadikban a szerb Aleksandar Sapic jóvoltából közelebb zárkózott a világválogatott, de Varga Tamás visszaállította a kétgólos különbséget, az orosz Irek Zinnurov azonban megint csökkentette a hátrányt (4-3).

Az utolsó negyedben az orosz Szergej Garbuzov egyenlített, majd ő talált be megint, így a világválogatott 5-4-re átvette a vezetést. Csakhogy Varga Tamás a hajrában centerből egyenlített, és ezzel döntetlenre mentette a találkozót.

A keddi gálán a magyar csapatot a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a 2000-ben, Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt alkotta.