Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Märcz: Ne áltassuk magunkat

2018.08.01. 11:17

A csalódást keltő játékkal Eb-nyolcadik helyen végző férfi vízilabda-válogatott kapitánya, Märcz Tamás a Molcsapat.hu-nak értékelte a szereplést.

Sok kritikát kapott személy szerint ő is, de csak azok érdeklik, amelyek szakmaiak. Úgy érzi, nem lett rosszabb edző a tavalyi vb-ezüsthöz képest, sőt, minden meccsel fejlődött.

Főbb megállapításai:

  • Ott a helyünk, ahol végeztünk, bent vagyunk a nyolcban, de nem vagyunk azonos szinten az elődöntősökkel.
  • Áltatjuk magunkat, ha lelki tényezőket keresünk, hogy az olaszok és a szerbek elleni vereség megfogta a csapatot, mert az egész tornán 20-25 százalékos hatékonysággal támadtunk, ami megengedhetetlen.
  • Manhercz és Bátori is hátrébb szorult a klubjában, posztjukon külföldi sztárok játszanak.
  • Mezei Tamás az olimpiai bajnok center, Kis Gábor cseréje a Szolnokban, Bedő Krisztián pedig Hárai mögött játszik, a két sztárcenterre pedig nem számíthatott az Eb-n.
  • A hirtelen visszavonuló, illetve pihenni vágyó játékosok túlságosan nagy űrt hagytak maguk mögött. Nem haragszik rájuk.
  • A szakma képessége és a tradíció szavatolja, hogy ismét elinduljunk a csúcs felé.

Az Index elemzését és Kemény Dénes szavait itt olvashatja.