Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriásit játszott a magyar vízilabdacsapat Japán ellen

2018.09.13. 20:25

19-14-re legyőzte Japánt Magyarország a Berlinben zajló vízilabda világkupa csoportkörének harmadik fordulójában. Mivel Ausztrália 10-9-re legyőzte Németországot, így a magyarok csak a harmadik helyen végeztek a csoportban.

Magyarország az utolsó csoportmérkőzés előtt két ponttal állt, a nullapontos Japánt mindenképpen verni kellett, ha előrébb akart lépni a csapat. Az első negyedet ennek megfelelően meg is nyomta a válogatott:

Jansik Szilárd már 48 másodperc után megszerezte a vezetést, a magyar csapat végül kilenc lövésből nyolc gólt szerzett (8-3), 15 perc alatt el is döntve a találkozót. 

A második negyed elején Kardos megfogta a második ötösét, a japánok nem nagyon tudtak mit kezdeni a magyar védelemmel, 11-6 volta negyed végén az állás. A harmadik negyedet már kicsit jobban megnyomták, de így is csak 4-3-ra nyerték a játékrészt, egy pillanatig nem forgott veszélyben a magyar győzelem. A vége  19–14 lett, tükörsima magyar győzelem.

Eredmény:

Magyarország–Japán 19–14 (8–3, 3–3, 3–4, 5–4)

A csoport állása:

  1. Ausztrália - 4 pont
  2. Németország - 4 pont
  3. Magyarország - 4 pont
  4. Japán - 0 pont

Pénteken rendezik a vízilabda világkupa negyeddöntőit (mind a négy csapat továbbjutott), ahol a következő párosításokban küzdenek majd a válogatottak:

  • 16.00: Magyarország–Egyesült Államok 
  • 17.30: Ausztrália–Horvátország 
  • 19.00: Németország–Dél-Afrika 
  • 20.30: Japán–Szerbia