Az olimpiai bajnok tagad, minden vádat visszautasít a pólósbotrányban

2018.09.17. 15:06 Módosítva: 2018.09.18. 06:50

A vízilabdás botrányban egy 13 éves lány erőszakkal vádolt meg két volt magyar vízipólóst, egyikük hosszabb interjút adott a Blikknek.

Az olimpiai bajnok mindent tagad, elutasítja a gyanúsítást.

"Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz. Már túl vagyok az első sokkon, mostanra felszívtam magam, és minden fórumon kiállok az igazamért"

- nyilatkozta.

K. Z. elmesélte, a kislány az ő vízilabdasulijuk növendéke volt, mint az egyesület vezetője, évek óta ismerte nem csak őt, hanem a kislány családját, testvérét, szüleit, jó viszonyban voltak. A lány edzője sosem volt, ő az iskola irányításával, szervezéssel foglalkozik.

Picinek egy tündéri, mosolygós, nagyon aranyos gyerek volt. Az uszodában sem volt vele semmi gond, amíg családi problémák nem jelentkeztek nála. Aztán kiderült, hogy volt egy botlása, amiből rendőrségi ügy is lett. Mi azonban ekkor sem küldtük el a egyesületből, pont a társam volt az, aki úgy vélekedett, hogy kell adni neki még egy esélyt, nem engedhetjük el a kezét egyetlen botlás miatt. Így tehát maradt. Azt is tudtuk róla, hogy pszichológus foglalkozik vele, aki segít neki feldolgozni a megváltozott életkörülményeit. Aztán fél évvel ezelőtt szólt a társam, hogy nagy gond van a családdal. Az anyuka lefényképezett egy papírt, amelyen a kislány arról írt, hogy miket tettek vele. Azt MMS-ben elküldte a társamnak, majd találkoztak egymással. Engem ebben az írásban még nem említett. A társam azt javasolta, hogy menjenek el egy pszichológushoz, hátha kiderül, miért ír valótlanságot a gyerek. Ezt azonban nem szerette volna a szülő. Nem sokkal később egy újabb MMS érkezett. Ebben már én is benne voltam, mint erőszaktevő


- mesélte az 51 éves exjátékos.

Ez volt az a pont, mikor ügyvédhez fordultak, leültek a kislánnyal és annak édesanyjával együtt beszélni, javasolták, fogadjanak független orvosszakértőt vagy keressenek nőgyógyászt, de az anyuka semmire nem volt hajlandó. Mindez idén februárban történt.

A megvádolt pólós kijelentette, nem követtek el semmit.

A sportoló a Borsnak azt mondta: a kislány bátyja hosszú éveken keresztül járt hozzájuk vízilabdázni, egyszer az egész család elment velük az edzőtáborba. Volt egy híres éttermük is a környéken, ahová az edző a családjával járt, jó viszonyban voltak az édesanyával és a nevelőapával is.

A most 13 éves lány családjának ügyvédje néhány napja jelentette be, hogy a kislány feljegyzései alapján a két közismert magyar sztársportoló hosszú hónapokon keresztül folytatott szexuális kapcsolatot az akkor mindössze 11 éves kislánnyal.

Az olimpiai bajnok a Borsnak azt mondta: áll elébe  bármilyen vizsgálatnak, legyen az akár hazugságvizsgálat, hogy minél hamarabb kiderüljön az igazság. "Ki merem jelenteni, rágalmazás az egész, egy ujjal sem nyúltunk hozzá a lányhoz."  

(A megvádolt volt játékos névvel vállalta az interjút, de adatvédelmi okok miatt sem az ő, sem társa nevét nem írhatjuk ki.)