Brutalitás miatt függesztették fel az olimpiai bajnok pólóst

2018.11.27. 18:39

Brutalitás miatt folytatnak fegyelmi eljárást Hosnyánszky Norbert ellen, aki a BVSC Zugló–Eger-vízilabdameccsen elég nagyot behúzott egyik ellenfelének. Az Eger olimpia bajnok pólósát két meccsre fel is függesztették.

Az esetről a Vlv.hu szakportál írt, amelyik úgy tudja, egy Facebookon megjelent videó alapján indítottak eljárást Hosnyánszky ellen. A felvételen jól látszik, hogy az őt fogó center arcába öklözött az egri pólós a víz fölött.

Hosnyánszky ellen lefolytatják az eljárást, ha bűnösnek találják, kétmeccses eltiltást kap. Az Egernek már most nagy veszteség, mert pont az egyik legerősebb csapat, az FTC ellen nem játszhat bajnokin kedd este centerük.

A Vlv.hu a szövetség fegyelemi bizottságának elnökével is beszélt, Deák Péter elmondta, korábban is volt már videófelvétel alapján utólagos felelősségre vonás a sportágban, így nem furcsa a mostani eset.

Az Eger ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán azonban nem szeretné, ha a sportáguk abba az irányba menne el, hogy egymást videózgatnák a csapatok, hátha találnak ütésnek látszó mozdulatot. Szécsi azt mondta, a két játékvezető és a meccs ellenőre is lökésnek érzékelte Hosnyánszky mozdulatát.