A két pólós feljelentést tett, és kártérítésért perel a pedofilvádak miatt

2018.12.12. 09:22

A szeptemberben kirobbant botrányban pedofíliával megvádolt vízilabdázók ügyvédei feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, írta szerdai hírében a Zoom.hu. A megvádolt vízilabdázók ügyvédei azt szeretnék, hogy a bíróság rendeljen el nyomozást annak kiderítésére, ki szivárogtatta ki a sportolók ellen tett feljelentés tartalmát a sajtónak. A feljelentésben egy 13 éves kislányt azt állította, hogy 11 éves korában a volt vízilabdázók megerőszakolták őt .

A botrányt a Blikk robbantotta ki, nevek említése nélkül, ám nem kellett sokat várni, hogy külföldi szervereken futó magyar oldalakon megnevezésre kerüljenek a sportolók, majd pár nappal később a TV2 hírműsoraiban már név szerint említették a vízilabdázókat. Az érintettek az első pillanattól tagadták, hogy „egy ujjal is hozzáértek volna a kislányhoz”.

A rendőrség  ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ügyben, ám ennél több információt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember óta nem közölt a nyilvánossággal, ami a Zoomnak nyilatkozó Hegedűs László – az egyik megvádolt pólós ügyvédje – szerint egyre kellemetlenebb a két sportoló számára, mivel azt a benyomást kelti, hogy a gyanú megalapozott volt.

Bár Gatter László, a másik megvádolt sportoló ügyvédje megpróbált információhoz jutni az ügy állásáról a rendőrségen, de azt a válaszolták neki, hogy egyelőre neki sem mondhatnak annál többet, mint a sajtónak. Gatter panasszal élt a döntés ellen, de a Pest Megyei Főügyészség részéről ezt követően sem válaszoltak neki.

Az ügyvédek ezek után úgy döntöttek, nem várnak a további fejleményekre, és már januárban megindítják a kártérítési pereket a sportolók nevét elsőként, a megkérdezésük nélkül nyilvánosságra hozó médiumokkal szemben. Azt már korábban elmondták, hogy a súlyos vádak miatt több tízmillió forintos kártérítést kérnek.