Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Szerb vízilabdázókat vertek össze Horvátországban

2019.02.10. 10:42

A szerb Crvena Zvezda vízilabdázóira támadtak horvát huligánok Split városában a csapat szombati, Mornar elleni meccse előtt. A játékosok könnyebb sérüléseket szenvedtek, a mérkőzést az incidens miatt elhalasztották - írja a Jutarnji List című horvát napilap nyomán az MTI.

A lap azt írta, a szerb klub négy játékosa egy kávézóban ült Split központjában, amikor hozzájuk lépet öt horvát fiatalember, akik azt követelték tőlük, hogy vegyék le a melegítőiket, mert azokon látható volt a szerb klub jelzése. Miután a sportolók ezt megtagadták, dulakodás kezdődött, vasrudak kerültek elő. A verekedés során

  • Aleksandro Kralj orrsérülést szenvedett,
  • Dusan Vasicot a hátán,
  • Milos Maksimovicot pedig a lábán ütötték meg.

Igor Milojevic, a Crvena Zvezda vízilabdacsapatának igazgatója a szerb sajtónak később úgy nyilatkozott, hogy a játékosok nem provokálták a helyieket, a Jutarnji List pedig szégyenletes esetnek nevezte a történteket.

A beszámoló szerint három játékosnak sikerült eljutnia a szállodába, Kralj viszont a tengerbe menekült és a rendőrség kiérkezéséig nem is akart kijönni onnan. A partról eközben többen azt skandálták, hogy vegye le a felsőjét, amit végül meg is tett, és mégis megpróbált kijutni a partra. A vízilabdázónak végül segítettek kimászni a vízből, a legtöbben azonban csak nézték az esetet, vagy videóztak.

Marko Milic kormányszóvivő a Hina horvát hírügynökségnek azt mondta, a horvát kormány a leghatározottabban elítéli a történteket, a rendőrség pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy elfogják a tetteseket. A házigazda spliti Mornar csapata és több horvát sportoló is élesen bírálta a Crvena Zvezda játékosai elleni támadást.

A Szerb Vízilabda Szövetség (VSS) és a Crvena Zvezda vezetősége bejelentette, hogy a támadás miatt a jövőben a biztonsági intézkedések megerősítését kérik azon szerb klubok és válogatottak számára, amelyek Horvátországban vendégszerepelnek majd.