Brutalitás miatt felfüggesztették a Fradi olimpiai bajnok pólósát

2019.04.29. 15:03

A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette Varga Dénes, a címvédő FTC-Telekom Waterpolo olimpiai és világbajnok vízilabdázójának játékjogát, így a Fradi csapatkapitánya biztosan kihagyja a ZF-Eger elleni elődöntős párharc szerdai első mérkőzését.

A vlv.hu hétfői beszámolója szerint Varga Dénes szombaton az A-Híd OSC Újbuda elleni rangadó utolsó negyedében a víz fölött megütötte Burián Gergelyt.

Brutalitás megállapítása miatt rendeltem el fegyelmi eljárást, amely folyamatban van

– idézte a honlap Deák Péter, a szövetség fegyelmi bizottságának elnökét.

Tényleg csúnya jelenet volt:

Deák az ügy kapcsán azt is elmondta, hogy a Ferencváros együttműködő hozzáállása miatt, illetve amiatt, hogy magát a tényt sem a vétkes játékos klubja, sem pedig maga a játékosa sem vitatja, viszonylag gyors lefolyású eljárásra lehet számítani.

"Borzasztóan sajnálják a történteket, a mérkőzés feszültségére hivatkoznak, ami természetesen nem lehet magyarázat" – mondta Deák, aki szerint még a héten megszületik a döntés Varga ügyében. A várható eltiltásba beszámítják a most szerdai mérkőzést, amelyen semmiképpen nem szerepelhet a játékos.

„Mivel egy nagy téttel bíró összecsapás volt, ezért a mérkőzés hevében, indulatosan cselekedtem. Szégyellem azt, ami történt, mert nem a sportághoz és klubomhoz méltó magatartást tanúsítottam. Természetesen vállalom tettemért a következményeket és nagyon sajnálom!" - idézte Varga Dénest a vlv.hu. A játékos hozzátette, elsősorban a fiatal vízilabdázó növendékektől kér elnézést, mert mint mondta, egy konfliktust nem így kell kezelni.

Madaras Norbert, az Ferencváros vízilabda szakosztályának vezetője mélységesen elítéli Varga Dénes tettét. A Ferencváros és a magyar vízilabda-válogatott játékosa és csapatkapitánya nem tehet ilyet, ezért a büntetést elfogadjuk és a Magyar Vízilabda Szövetség mellett külön a klub részéről is szankcionálni fogjuk az esetet. A játékos meggondolatlanul és felelőtlenül cselekedett, a klub nevében is elnézést kérünk Burián Gergelytől!"

A bajnoki elődöntő az egyik fél hetedik pontjáig tart, de mivel a csapatok itt még magukkal viszik az egymás ellen játszott mérkőzések eredményeit, a zöld-fehérek 6-0-ás előnnyel kezdik az összecsapást, így egy győzelemmel biztosíthatják helyüket a fináléban. 

(MTI)