Kikapott a női vízilabdacsapat a világliga szuperdöntő nyitómeccsén

2019.06.04. 21:10

A házigazda magyar válogatott 12-9-re kikapott az olimpiai és világbajnok amerikai együttestől a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének keddi nyitófordulójában. Szerdán az oroszok jönnek, a torna győztese elsőként biztosítja helyét a jövő évi tokiói olimpián.

A mérkőzést jól, Szilágyi Dorottya gyönyörű elhajlásos kapufás góljával kezdte a magyar csapat, sőt, egy elhibázott amerikai fórt követően Keszthelyi Rita ejtett gyönyörűen a hálóba, majd újra a magyar csapatkapitány villant egy óriási lövéssel. Jól működött a magyar védekezés, mégis egy éppen csak becsorgó lövéssel feljöttek a vendégek. A második negyed elején emberelőnyből egyenlített a sorozat 12-szeres győztese, átvette a vezetést és növelte is előnyét. 

Úgy tűnt, a fordulás után az amerikaiak gyorsan lezárják a mérkőzést (8-4), a 19 éves Vályi Vanda gólja azonban reményt adott a magyaroknak, sőt, kettőre csökkentették a különbséget, de Gurisatti közvetlen közelről ziccert hibázott, így nem sikerült egy gólra feljönni. Az amerikaiak meg nem véletlenül toronymagas favoritok, a negyedik negyedben egy fór és egy megúszás (90 másodperc alatt a kettő) elég volt ahhoz, hogy eldöntsék a meccset.

Női világliga, szuperdöntő, Duna Aréna - csoportkör, 1. forduló (B csoport):

Egyesült Államok-Magyarország 12-9 (2-3, 4-1, 2-2, 4-3)

Gólszerzők: Haralabidis, Musselman, M. Fischer 2-2, A. Fischer, Fattal, Williams, Steffens, K. Neushul, Seidemann 1-1, illetve Keszthelyi 4, Szilágyi 3, Vályi, Parkes 1-1