Katalin
-2 °C
3 °C

A győztes kijut az olimpiára, a magyar pólósok érmet akarnak

2019.06.13. 15:19

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda világliga jövő heti, belgrádi szuperdöntőjére utazó 15 fős keretét.

A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai - összesen tízen - a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman - Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni - utaznak Szerbiába.

"Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás.

Hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. 
"Reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk" - tette hozzá a szakember.
A most kimaradók - összesen 12 pólós - Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készülnek a további feladatokra. A válogatott hétfőn utazik Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését.

A világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének győztese kvótát szerez a jövő nyári tokiói olimpiára. A magyarok az észak-amerikaiakon kívül Japánnal és Spanyolországgal találkoznak a csoportkörben. A másik négyesben Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia szerepel.

    A magyar válogatott kerete:

  • kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
  • Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)