Vízilabda-világliga: viharos meccsen, ötméteresekkel verte a spanyolokat a magyar csapat

MVLSZ VL Ferfi HUN ESP 20190619 MaD 001
2019.06.19. 18:43 Módosítva: 2019.06.19. 20:25

Kedden kínos vereséggel kezdte meg szereplését Kanada ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga belgrádi nyolccsapatos szuperdöntőjében. Szerda délután a spanyolok ellen javíthatott volna a magyar csapat, a meccs azonban egy óriási vihar miatt félbeszakadt, és több mint egy óráig állt – írja az MTI.

Az első három negyedben elég kiegyensúlyozott meccset láthattak a nézők, fej-fej mellett haladt a két csapat, a harmadik játékrész végén pedig 9-8-as spanyol vezetéssel fordulhattak rá a hajrára a magyarok. A negyedik negyed kezdete előtt aztán megállt a játék, a szervezők húszperces szünetet rendeltek el a helyszínre lecsapó vihar miatt, az özönvízszerű eső azonban nemhogy nem gyengült, hanem még erősödött is a kényszerpihenő alatt.

A vihar egyébként az egész helyszínt rendesen megtépázta: az újságírók a médiaközpontba menekültek az eső elől,

ott azonban leszakadt a mennyezet egy darabja, a víz pedig az épületbe zúdult.

A két csapat játékosai sokáig a Tasmajdan Uszoda fedett medencéjében labdázgattak, a Nemzeti Sport cikke szerint nagyjából hetven perc kellett ahhoz, hogy ismét elkezdődhessen a játék. A kényszerszünetből érezhetően a magyarok jöttek ki jobban: a negyedik negyedben hamar egyenlíteni tudtak, aztán a vezetést is megszerezték, de a spanyolok Granados révén az utolsó percben egyenlítettek, erre pedig már nem érkezett válasz, úgyhogy ötméteresekkel kellett eldönteni a meccset.

Jól játszott ma a spanyol csapat. Ahhoz, hogy nyerjünk, komoly csapatmunkára, extra egyéni, és jó kapusteljesítményre volt szükség. Még a rendes játékidőben elért győzelemre is volt esélyünk, akkor elsők is lehettünk volna. Ez most hatalmas lépés előre, tegnap a pokolban voltunk, és ha most még nem is vagyunk a mennyben, de a pokolból kijöttünk.

– mondta a meccs után Märcz Tamás szövetségi kapitány, hozzátéve azt is, hogy nem a mostani teljesítmény lepte meg, hanem a keddi, Kanada elleni.

Itt aztán Kardos remekelt a kapuban, két lövést is megfogott, így végül 15-12–re nyert a magyar csapat, és kicsit nyugodtabban várhatja a csoportkör utolsó meccsét a Japánok ellen.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:

  • Japán-Kanada 17-7 (6-2, 2-2, 8-2, 1-1)
  • Magyarország-Spanyolország 15-12 (2-3, 3-3, 3-3, 3-2, 4-1) - ötméteresekkel

(Borítókép: Madar Dávid / MVLSZ)