Visszavágott Kanadának, az 5. helyért játszik a vízilabda-válogatott

2019.06.22. 11:34 Módosítva: 2019.06.22. 13:22

Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga belgrádi szuperdöntőjében, miután szombaton a rájátszás első fordulójában 15-8-ra legyőzte a kanadai csapatot. Märcz Tamás együttese a vasárnapi zárónapon Japánnal találkozik, írja az MTI.

A két csapat a torna keddi nyitónapján is találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a kanadaiak 10-9-es, történelmi győzelmet arattak.

A magyarok ezúttal nem adtak olyan előnyt a kanadaiaknak, mint a két csapat első összecsapásakor (1-5). Bár a kanadaiak szombaton 2-1-re vezettek, az első negyedet a kétgólos Bátori Bence vezetésével hozta a magyar csapat.

A második játékrészben is a magyarok játszottak fölényben, a kanadaiak inkább csak emberelőnyben jelentettek veszélyt, de még akkor is többször elakadt a labda a Kardos helyébe lépett Bisztritsányi Dávidban (Kardos vérző sérülést okozott a korábbi meccsen, három találkozóról eltiltották). Kétgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A nagyszünet után is magabiztosan játszottak a magyarok, a kanadaiaknak csak felvillanásaik voltak, így a zárófelvonás előtt négygólos volt az előny (11-7). A negyedik negyedben még tovább nőtt a különbség, így a magyarok fölényes győzelmet arattak.

Eredmény:

az 5-8. helyért:

Magyarország-Kanada 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 4-1)

---------------------------------------------

gólszerzők: Bátori, Kovács, Kállay 3, Erdélyi 2, Pásztor, Jansik D., Német, Gór-Nagy 1-1, illetve D'Souza 3, Gardijan, Halajian 2-2, Bicari 1

A magyar csapatból hiányzott az eltiltott Kardos Gergely.