Megvan a női pólóválogatott vb-kerete

2019.07.02. 10:29

Kijelölte keretét a másfél hét múlva kezdődő világbajnokságra Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Vízilabda Szövetség keddi közleménye szerint a csapat egyik legrutinosabb tagja, Szücs Gabriella sérülése nem jött rendbe, ezért lemarad a kvangdzsui tornáról, vagyis az a 13 játékos vág neki a dél-koreai vb-nek, akik a múlt heti Diapolo Kupán is ott voltak a Margitszigeten.

Az időeltolódás miatt - Kvangdzsuban hét órával előrébb járnak - a csapat már Budapesten megkezdte az akklimatizálódást reggel 6 órakor kezdődő edzéseivel, jövő héten pedig Japánban edzőtáborozik Ausztráliával. Innen utazik majd Kvangdzsuba, ahol a hazain kívül Kanadával és Oroszországgal szerepel egy csoportban.

A női válogatott vb-kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)  • Hírek
  • Személyi kölcsön