Kiütötték a spanyolok a magyar női pólócsapatot a vb-elődöntőn

2019-07-24T104624Z 1422473926 HP1EF7O0TXCT9 RTRMADP 3 SWIMMING-W
2019.07.24. 12:50

A világbajnoki döntőért, de főleg az olimpiai indulásért játszott szerdán a kvangdzsui vizes világbajnokságon a női vízilabda-válogatott. Mivel korábban az amerikaiak már bejutottak a torna döntőjébe, kiderült, aki követi őket, szintén ott lehet a jövő évi tokiói játékokon.

Mivel 2011 óta nem vertük meg a spanyolokat, utóbbi hét meccsünket ők nyerték, nem a magyar volt az esélyes csapat. Egy elődöntőben viszont már simán lehet meglepetés, így bizakodó volt Bíró Attila szövetségi kapitány is.

I. negyed

Nem kezdtünk jól, ötméteressel indítottak a spanyolok, Tarrago lőtte a második gólukat is, elmentek két góllal az elején.

Keszthelyi szintén ötösből szépített, Leimeter akcióból hozta a 2-2-t, örültünk, nem tudtuk, hogy ekkor lesz utoljára döntetlen az állás a meccsen.

Három spanyol gól következett zsinórban,

de az esélyünk megmaradt Leimeternek köszönhetően, aki az első negyed utolsó másodpercében 5-3-ra szépített.

II. negyed

Kapott góllal kezdtük a második negyedet, de Parks Rebecca óriási svédcsavarral 6-4-re szépített, így versenyben maradtunk. 7-4 után megint Leimeter mentett meg, már három gólnál járt.

Felváltva estek a gólok, de a spanyolok nagyon mentek, 10-6-ig húztak el a második negyed hajrájáig. Nem adtuk fel,

Gyöngyösi nagy góllal távolról, Gurisatti talán még nagyobbal, ejtéssel szépített

a nagyszünet előtt közvetlenül. 10-8-nál mentek pihenni a csapatok. Meccsben voltunk, ez volt a lényeg.

III. negyed

Nem jöttek a szokásos Gangl-védések, így a kapitány egy rövid időre kapust is cserélt, Magyari Dalma jött be, de ő sem tudott segíteni, így Gangl hamar visszaállt.

A 10-9-ért még támadtunk, ám ekkor kihagytuk a nagy szépítési lehetőséget, és a harmadik negyedben eldőlt a meccs.

Tehetlenek voltunk, a spanyolok elhúztak 14-9-re a harmadik negyed végéig. Keszthelyi - 9. magyar - góljáról nem tudtunk elmozdulni.

IV. negyed

Ötgólos hátrányból reménytelennek tűnt az utolsó negyed, hát még hétgólosból, már 16-9-re vezettek a kiválóan játszó, védhetetlen gólokat szerző spanyolok.

A magyar csapat viszont továbbra is képtelen volt betalálni, már csak 3 perc volt hátra, amikor Leimeter negyedik góljával 16-10-re szépítettünk.

Úgy 10 percen át nem lőttünk gólt, ez senki ellen nem fér bele.

A világ egyik legjobb csapata ellen végképp nem, Spanyolország 16-10-re győzött, bejutott a vb-döntőbe és kijutott az olimpiára. Magyarországnak marad a bronzmeccs, ami a torna előtt jó eredménynek számított, panaszkodni kár, a spanyolok egyszerűen jobbak és még jó napjuk is volt.

A kulcshelyzetekben, amikor lehetett volna egyenlíteni, vezetni, buták voltunk. A spanyol kapus sokkal jobb volt a mieinknél, ilyen gyenge kapusteljesítménnyel esélyünk sincs. De éremért jöttünk, szeretnénk hazavinni

- értékelt az M4-nek a szövetségi kapitány.

Pénteken meg lehet szerezni, az ellenfél Ausztrália lesz.

(Borítókép: Spanyol válogatott tagjai a mérkőzés végén 2019. július 24-én. Fotó: Antonio Bronic / Reuters)