Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni

GettyImages-1164466835
2019.07.27. 21:48

Helyi idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel halálos baleset történt a dél-koreai vizes vb-n Kvangdzsuban, ahol összeomlott egy szórakozóhely galériája – a helyen több, a világbajnokságon induló sportoló is részt vett, köztük a világbajnok amerikai válogatott, és a negyedik helyen záró magyar csapat tagjai is. A tragédiában két dél-koreai meghalt, többen pedig megsérültek.

A balesetet éppen csak megúszó magyar csapat játékosait az M4 Sport szólaltatta meg a helyszínen.

Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni. Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek

– mondta Leimeter Dóra, aki szerint szerencséjük volt azzal, hogy egy kupacban voltak a magyar válogatott tagjai, így gyorsan meg tudták számolni egymást, majd megnyugodtak, hogy apróbb sérülésekkel megúszták.

Gurisatti Gréta úgy emlékezett vissza, hogy egy zeneszámra kezdett el ugrálni a tömeg az amúgy is tömött szórakozóhelyen, illetve galérián, ami ettől szakadt le. „Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival [Illés Anna] félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni” – mondta.

A magyar csapat tagjai fél perccel az eset után már kint is volt a szórakozóhelyen, megelőzve a tömeget, vagyis a lökdösődést is megúszták.

(Borítókép: A kvangdzsui szórakozóhely, ahol 2019. július 26-án éjszaka a vendégekre omlott egy belső erkély. Fotó: Justin Heiman/Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport