Sorsoltak a Ferencváros BL-győztes pólósainak is

2019.08.30. 15:25

Az olasz sztárcsapat Pro Reccóval is azonos csoportba került a címvédő FTC-Telekom Waterpolo a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján, írta az MTI.

Noha a selejtezőket még nem kezdték el, az európai szövetség (LEN) már pénteken kisorsolta a nyolcasokat. Eszerint a magyar bajnok és kupagyőztes zöld-fehérek az olaszok mellett a hétszeres BL-győztes horvát Mladost Zagrebbel, az Eurokupa-győztes francia Marseille-jel, az újonc georgiai Dinamo Tbiliszivel, a német Waspo Hannoverrel, valamint két kvalifikációból érkező csapattal találkoznak majd a B csoportban.

A Szolnok szabadkártyásként várta a sorsolást, és rendkívül kemény csoportba került: a 2017-es bajnok Tisza-partiak a tavalyi győztes görög Olimpiakosszal, a 2016-ban első horvát Jug Dubrovnikkal, a 2014-ben bajnok spanyol Barcelonetával, az Eurokupa-második montenegrói Jadran Herceg Novival és a német Spandau Berlinnel játszanak majd. Rajtuk kívül a selejtezőből két gárda csatlakozik majd a csoporthoz.

A főtáblán akár három magyar csapat is szerepelhet majd: a bajnoki ezüstérmes OSC a kvalifikáció második körében csatlakozik a sorozatba, szeptember 13. és 15. között egy négycsapatos tornán - a nyolc kiemelthez érkezik majd az első selejtezőkör nyolc továbbjutója - kell az első kettő között végezni a továbbjutáshoz, a harmadik fordulóban pedig egy oda-visszavágós párharcban (szeptember 21. és 25.) harcolhatja ki a csoportkörbe kerülést.

A csoportkör október 8-án rajtol.