Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Visszatér a válogatottba az olimpiai bajnok vízilabdázó

2019.10.02. 18:20

Visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert - írja az MTI.

A 35 éves vízilabdázó legutóbb a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon játszott a magyar válogatottban. 2008-ban olimpiai, 2013-ban világbajnok lett. Ötször nyert magyar bajnokságot, jelenleg az Egri Vízilabda Klub játékosa.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán nevezte meg azt a keretet, amellyel jövő csütörtöktől szombatig dolgozik együtt.

„Ez egy fontos összetartás lesz, éppen ezért az általunk legerősebbnek vélt keretet hívjuk össze. Ezen kívül egy rövidebb kétnapos válogatott edzés szerepel a programban november 22-én és 23-án” - idézte a szövetség közleménye a kapitányt, aki még jelezte: a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 16-án kezdődik.

Hosnyászky beválogatását azzal indokolta Märcz Tamás szövetségi kapitány, hogy manapság is ugyanazt a színvonalat tudja hozni a mérkőzéseken, mint korábban, valamint az új szabályokhoz is remekül alkalmazkodik.

Hosnyánszky Norbert személyében van egy olyan játékos, akit egyrészt senkinek sem kell bemutatni, másrészt akivel a 2017-es világbajnokság után abban maradtunk, hogy egy ideig nem lesz válogatott, de ha úgy látom, akkor újra beszélünk a részvételéről

- mondta Märcz, aki a válogatott tervezett, olaszországi felkészülési tornájáról is beszélt.

„Túlnyomó részt itthon készülünk majd, de várunk egy hivatalos visszaigazolást az olasz szövetségtől, amely január 4. és 6. között négycsapatos tornát rendez. Ott a hazaiak mellett az amerikai és a görög válogatottal játszanánk, mintegy ráhangolásképpen az Eb-meccsekre” - tette hozzá Märcz.

A magyar válogatott november 12-én az oroszokkal játszik a világligában, januárban pedig hazai környezetben szerepel majd az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC-Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)