Keretet szűkített a férfi vízilabda-válogatott az Eb előtt

2019.12.31. 17:38

Märcz Tamás, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn este szűkítette keretét a januári, budapesti rendezésű Európa-bajnokság előtt, írja az MTI. Eldőlt, hogy a kapus Kardos Gergely és a center Német Toni nélkül utazik a pénteken kezdődő, olaszországi tornára a csapat. A válogatott végleges, tizenhárom fős kerete a felkészülési torna után alakul ki.

A kapitány szerint ott tart a válogatott, ahol ebben az időszakban tartania kell, a csúcsformától messze, de az arra kijelölt úton szépen haladva. 

A január 12-én kezdődő budapesti Eb-n egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világliga-győztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)