Hiába a szponzor távozása, olimpiai bajnokot igazolt edzőnek az OSC pólócsapata

2020.04.30. 17:46 Módosítva: 2020.04.30. 18:23

A játékosként olimpiai és világbajnok Varga Dániel lesz az OSC Újbuda férfi vízilabdacsapatának új vezetőedzője, írja az MTI.

„A klub vezetői egy olyan koncepcióval kerestek meg, amely szakmai szempontból nagyon tetszik. Fontos számomra, hogy nem egy esztendőben, hanem években gondolkodik mindenki, tehát most egy építkezés veszi majd kezdetét” – nyilatkozta Varga.

Hozzátette, garanciát lát arra, hogy az általa képviselt szakmaiság megvalósítható, mivel elnyerte a klubvezetők tetszését. Varga azt is elmondta,

csapata szinte kizárólag magyar játékosokból áll majd.

Varga Dániel játékosként 2018-ban vonult vissza, azt követően a Ferencváros ifjúsági csapatának szakvezetője volt. Az új munkájában Cseh Sándor szakmai tanácsadóként segíti majd az OSC-nél.

Április 9-én derült ki, hogy a névadó főszponzor A-Híd Zrt. nem támogatja tovább az OSC vízilabdázóit, majd 17-én jelentették be, hogy a cég a következő szezontól a VasasPlaket csapatát szponzorálja.

Markovits László, a Vasas SC elnöke akkor bejelentette, a szakmai munkát nyártól Vad Lajos, az OSC eddigi trénere veszi át, és tervezik több válogatott vízilabdázó átigazolását is.

A vlv.hu csütörtöki cikkében az OSC legjobb játékosai közül a friss Európa-bajnok Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, valamint Burián Gergely is közölte, hogy nem távozik, Manhercz pedig azt is elárulta, valamennyi magyar játékos marad a csapatnál. Az OSC szerb olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója, Andrija Prlainovic a francia bajnok Marseille-hez szerződik.  • Tippek
  • Babaváró hitel