Eger polgármestere értetlenül áll Szécsi Zoltán bejelentése előtt

2020.05.11. 15:06 Módosítva: 2020.05.11. 18:07

Frissítés: Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere értetlenül áll azelőtt, hogy Szécsi Zoltán hétfőn bejelentette: fizetésképtelenné vált az egri férfi vízilabdaklub - írja az MTI.

A polgármester hétfő délután közleményt adott ki, amely szerint Szécsi április 28-án,  amikor tájékoztatta a város vezetését, még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna.

Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége

- olvasható a közleményben, amely szerint az önkormányzat abban érdekelt, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz. A polgármester azt ígéri, hogy az egri vízilabda sikere érdekében mindent meg fog tenni.

Korábban írtuk: Fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. – írta a vlv.hu szakportál hétfőn.

A vlv.hu-hoz hétfőn eljuttatott közleményében arról írt Szécsi Zoltán ügyvezető elnök, hogy a korábbi vezetőség által kötött szerződések, illetve a minden korábbi évben április 15-ig megérkező városi támogatás elmaradása miatt fizetésképtelenné vált a klub.

A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással. Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik

– áll a közleményben.

A cél az, hogy valahogy megmentsék a több mint 300 gyereknek sportolási lehetőséget biztosító 110 éves Egri Vízilabda Klubot a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

A holnapnak nyilatkozó, kapusként háromszoros olimpiai bajnok Szécsi azt is elmondta, hogy egyelőre nem látja, a következő idényben el tud-e indulni a bajnokság első osztályában a csapat, ez „Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani.” Hozzátette, hogy március 31-én minden játékosok szerződését megszüntették, az építkezést nulláról, de lehet, hogy mínuszból kell majd kezdeniük.

Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa Kupa elődöntőjébe. A legutóbbi, megszakított szezonban a második helyen álltak az elmúlt hetekben a hírekbe szintén bekerülő A-Híd OSC Újbuda mögött – náluk a főszponzor a Vasashoz távozásával állt elő csődhelyzet.

Nem tudja vállalni az ob I.-es indulást az AVUS Szombathely

Nem tudja vállalni a jövőben a férfi vízilabda ob I-s szereplés feltételeit az AVUS Szombathely. Szintén a vlv.hu számolt be hétfőn arról, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került klub legalább egy évre visszavonul, és a 2020/21-es idényt az ob I/B-ben kívánja megkezdeni.

Bánfi Péter ügyvezető elnök elmondta, ugyan a város önkormányzata továbbra is mellettük van, de a járvány okozta gazdasági helyzet kihat rájuk, és a pályalehetőségeik is olyan mértékben korlátozottá váltak, hogy ez nem teszi lehetővé a legmagasabb osztályban való szereplést.

„A felkészülés lehetőségei sincsenek meg, és jelenleg nem engedhetjük meg magunknak anyagilag egy ob I-es csapat működtetését” – nyilatkozta Bánfi. Hozzátette, a játékosok fizetésének felét tudják folyósítani június 30-ig.

„Néhány idősebb játékossal még folynak a tárgyalások, szeretnék őket megtartani, ennek feltételeit talán meg tudjuk teremteni, továbbá két-három most érettségiző, az ifjúsági korosztályból kiöregedett játékosra számítok, ha ők máshol nem kapnak lehetőséget. A saját nevelésű játékosainkat próbáljuk mindenképpen itt tartani, nem szombathelyi játékosunk talán kettő-három lesz csak” - tette hozzá Bánfi.

(Index/MTI)  • Hírek
  • Hitelkártya