Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A Barceloneta és a Jadran is a Fradi csoportjába került a vízilabda-BL-ben

2020.10.19. 14:56
A címvédő FTC-Telekom Waterpolo mások mellett a spanyol Barcelonetával és a montenegrói Jadran Herceg Novival került egy csoportba a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó lebonyolítású sorozat csoportkörének hétfői, római sorsolásán a tíz, már főtáblás együttest és a két, kvalifikációból érkező, egyelőre ismeretlen csapatot két hatosba sorsolták. 

A 2019-es győztes ferencvárosiak a spanyol és a montenegrói gárda mellett a német Hannovert és a georgiai Dinamo Tbiliszit, illetve a novemberi selejtezők B csoportjának győztesét kapták ellenfélül.

A LEN közleménye a magyar és 2014-es BL-győztes spanyol csapat különcsatáját emeli ki, emlékeztetve, hogy a két gárda emlékezetes elődöntőt vívott a sorozat legutóbbi, 2019-es végjátékában. Ugyanakkor a B jelű hatosból a Hannover már biztos továbbjutó, mivel a június 3-5-re kiírt nyolcas döntőnek a házigazda jogán a tagja.

Az A csoport egyértelműen erősebbnek tűnik: 

a 2018-as győztes Olimpiakosz, a 2016-os első Jug Dubrovnik, illetve a 2015-ös aranyérmes Pro Recco is a tagja, ráadásul, amennyiben a selejtezős Szolnok sikerrel jár novemberben, akkor ehhez a hatoshoz csatlakozik 2017 BL-győztes is.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapján közvetített eseményen elhangzott, hogy a csoportküzdelmeket három részletben, két helyszínen bonyolítják le. Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak majd, az A csoport Rómában, míg a B csoport Budapesten. A csoportmérkőzések első szakaszát december közepén rendezik.

A második kört, azaz a 4-7. fordulót március 1. és 5. között, míg a harmadikat (8-10. forduló) április 19. és 23. között tartják meg.

A selejtezőben a Szolnok (A csoport) mellett az OSC (B csoport) is érdekelt.

Férfi vízilabda BL, főtábla:

A csoport:

Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), A selejtezőcsoport győztese

B csoport:

FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (georgiai), B selejtező csoport győztese

Az első szakasz menetrendje:

B csoport (Budapest, december 15-18.):

1. forduló:

FTC-Jadran Herceg Novi

Dinamo Tbilisi-selejtező győztese

Hannover-Barceloneta

2. forduló:

FTC-selejtező győztese

Barceloneta-Tbilisi

Jadran-Hannover

3. forduló:

FTC-Hannover

Tbilisi-Jadran

Barceloneta-selejtetző győztese