Hétszeres bajnokát veszti el az újpesti csapat, Spanyolországba igazol

D  AS20210327018
2022.08.14. 12:50

Spanyolországban folytatja pályafutását Keszthelyi-Nagy Rita, a világ egyik legjobb vízilabdázója, a magyar válogatott csapatkapitánya – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A 30 éves klasszis a közösségi oldalán vasárnap jelentette be, hogy nyolc év után távozik az UVSE-től, és a CN Mataro együttesénél folytatja pályafutását.

„Köszönöm a felejthetetlen nyolc évet és összesen azt a tizenhatot, amit itthon tölthettem a legjobb körülmények között és a legjobb uszodában a világon. Köszönöm az UVSE-nek, hogy döntésemet megértették és elfogadták. Vár rám egy új kihívás, ahol szeretnék megfelelni leginkább a saját elvárásaimnak, és majd újult erővel szeretnék ismét hazatérni” – fogalmazott az MTI által idézett játékos. 

Keszthelyi-Nagy Rita a magyar válogatottal tavaly sportágtörténeti bronzérmet nyert a tokiói olimpián, majd júliusban ezüstéremig vezette a csapatot a hazai rendezésű világbajnokságon. A nemzeti csapattal 2016-ban Európa-bajnoki címet, háromszor pedig bronzérmet nyert, mint ahogyan a 2013-as világbajnokságon is a dobogó alsó fokára léphetett fel.

A pólós hétszeres magyar bajnok lett az újpesti együttessel, emellett háromszor megnyerte a Magyar Kupát, egyszer a LEN-kupát, egyszer (a 2015–2016-os idényben) pedig Bajnokok Ligája-döntőt is játszott.

(Borítókép: Keszthelyi-Nagy Rita a Magyarország–Spanyolország női vízilabda felkészülési mérkőzésen a Tüskecsarnok Sportuszodában Budapesten 2021. március 27-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)