Háromszoros olimpiai bajnokok sarjaival nyert vb-címet a magyar vízilabda-válogatott

2022.08.20. 09:47
A magyar válogatott nyerte a Belgrádban rendezett férfi ifjúsági vízilabda-világbajnokságot – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A kerettagokat böngészve néhány ismerős vezetéknév is feltűnhet…

Kovács Róbert együttese a péntek esti fináléban óriási csatában, fantasztikus hangulatú összecsapáson ötméteresekkel győzte le a házigazda szerb csapatot – írja az MTI.

Az U18-as magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott el a döntőig, a csoportkörből a horvátokat, a kazahokat, az üzbégeket és a kuvaitiakat megelőzve közvetlenül jutott a negyeddöntőbe, a nyolc között 11–4-re ütötte ki az olaszokat, majd az elődöntőben 10–7-re verte a spanyolokat.


A magyar csapat a finálé elején már három góllal is vezetett, a szerbek azonban visszajöttek a meccsbe, amelyet végül 11–11 után ötméteresek döntöttek el. A szétlövésben az egyetlen védést a magyarok cserekapusa, Csite Loránd mutatta be, ő a negyedik párban váltotta Gyapjas Viktort. A mindent eldöntő lövést Bede Marcell értékesítette.

A magyarok 2014 után nyertek újra ifjúsági világbajnoki címet.

A keretben többek között két háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán fia, Biros Samu és Szécsi Marcell is ott volt.

(MTI/Index)