Csapatával Bajnokok Ligája-döntőbe jutott Zalánki Gergő

2023.06.02. 13:00
Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is Zalánki Gergő csapata, a címvédő Pro Recco lesz a házigazda Novi Beograd ellenfele a férfivízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében.

A csütörtökön sorozatban nyolcadik elődöntőjében szereplő olasz sztárcsapat a félidőben még döntetlenre állt a nagy meglepetésre négy közé jutó görög Vuliagmeni ellen, ezt követően azonban – a harmadik negyedben öt gólt szerezve és egyet sem kapva  magabiztosan érvényesítette a papírformát, és 12–8-ra diadalmaskodott. A magyar válogatott balkezes klasszisa egy góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

Meglepően jól kezdtek, számítottunk rá, hogy nekünk esnek, le a kalappal előttük, jó munkát végeztek az első félidőben. Utána viszont elfáradtak, mi pedig jobban bírtuk fizikálisan és mentálisan is. Higgadtan és fegyelmezetten csináljuk a dolgunkat, az edzőnk mindig ugyanazt várja el tőlünk, van egy komoly alap, amit mindig be kell tartani

– tette hozzá Zalánki Gergő, akinek a fináléban nagy feladata lesz, hiszen védekezésben a világ egyik legjobb támadójával, Alvaro Granadosszal kerül majd szembe, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a társaira is számíthat.

A Pro Recco szombaton zsinórban harmadszor nyerheti meg a legrangosabb európai kupát, erre korábban csak egyetlen csapat, a jugoszláv Mladost Zagreb volt képest még 1968 és 1970 között.

MTI