Hárman is kimaradtak az olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatottunk keretéből

2024.06.28. 13:50
Burián Gergő, Tátrai Dávid és Vismeg Zsombor kikerült a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretéből.

A hazai szövetség közösségi oldalának pénteki híre szerint 18 játékos utazik el pénteken (ma) Zágrábba, ahol Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a következő napokat a világbajnok horvátok társaságában tölti. A közös gyakorlások mellett a két csapat vasárnap 20.30-tól hivatalos felkészülési mérkőzésen is összecsap egymással.

A válogatott július 11-13-án a margitszigeti BENU Kupán szerepel, majd a felkészülés hajrájában Szicíliában a vb-ezüstérmes házigazda olaszokkal kétkapuzik, és július 19-én ott is lesz egy hivatalos mérkőzése. Onnan egyenesen Barcelonába repül, hogy az Európa-bajnok spanyolokkal a hagyományosnak mondható közös gyakorlással záruljon a ráhangolódás.

A nemzeti csapat július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

Az ötkarikás játékokra 13 fő nevezhető.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete

  • Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)
  • Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco)