Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Ajpek Orsi

Ami mindig elfolyik az ujjaink között, és sohasem fogy el Ami mindig elfolyik az ujjaink között, és sohasem fogy el

Vizeink védelme sokaknak élet vagy halál kérdése, mondja Molnár Zoltán. Fotósorozata az ember vízhez fűződő kapcsolatát mutatja be, a lómosdatástól a kiszáradt csaptelepekig.

augusztus 8. 22:49

Lementünk az ország utolsó mélyművelésű bányájába Lementünk az ország utolsó mélyművelésű bányájába

Bakonyoszlopon működik a bauxitot kitermelő mikrovállalkozás, az utolsó lehetőség azoknak, akiknek még kell pár év a bányászjáradékhoz. Riport mínusz száz méterről.

augusztus 3. 23:34

Száz család megmentője Száz család megmentője

A hajléktalanságtól menti meg a kisgyerekeseket a SZÉRA Alapítvány, és nem csak átmenetileg segít: az együttműködő családoknak önkormányzati lakást talál, piacképes munkát is szerez. Hetekig követtük munkájukat.

július 14. 11:51

Az alakzatba rendeződött tizenöt hajó észak felé halad a szertartás helyszínére. Egyikük a fotón is látható sajtóhajó.

Idén is erős volt a mezőny a Világ Legrondább Kutyája veresenyen, végül a zsűri úgy döntött, hogy Scamp the Tramp (kb. Csirkefogó/Semmirekkelő a Csavargó) a mezőny legcsúfabbja. Darlene Wright, a valóban eléggé rút eb gazdája nagyon örült az elismerésnek, amivel rendszerint egy nagy adag rivaldafény és némi amerikai dollár is jár.

A világ legrondább kutyáját a hetvenes évek óta választják meg minden évben a kaliforniai Petalumában. A fajtatiszta kutyák mellett keverékek és az esélyegyenlőség nevében a mindenféle fogyatékkal küzdő kutyák is nevezhetnek. A több ezer nevező közül a zsűri olyan szempontok szerint mérlegel, mint az első benyomás, a szokatlan ismertetőjegyek, személyiség vagy éppen a "természetes csúnyaság".

Az UTE tekvandó szakosztályának sportolói kezdeményezték azt kissé rendhagyó megemlékezést, amit pénteken tartottak a Margit hídon a katasztrófa áldozataira emlékezve. 33 sportoló vonult fel és mutatott be pár formagyakorlatot, majd virágokat szórtak a Dunába.