Gerzson
-3 °C
3 °C

Ajpek Orsi

fotós/képszerkesztő Fotó

A lehullott gyümölcs émelyítő illata A lehullott gyümölcs émelyítő illata

Üres medencék, gazzal felvert kertek, kóbor kutyák. Saudade: ez a címe Kóti Réka sorozatának, amelyben emberek nélkül, a maga csendjében mutat be egy elnéptelenedett portugál falut.

február 9. 00:17

A zuhany alatt kellett fekvőtámaszoznia, aztán betették a szárítógépbe A zuhany alatt kellett fekvőtámaszoznia, aztán betették a szárítógépbe

Egy muszlim újonc 2016-os öngyilkossága után egy sor visszaélést tártak fel a tengerészgyalogság egyik kiképzőbázisán. A kemény kiképzés mindig feszegette a határokat, de olyan ügyek derültek ki, amik miatt hat kegyetlenkedő kiképző őrmesternek is hadbíróság elé kellett állnia.

január 23. 23:55

Amikor még szabályozni kellett a budapesti úttesten a szánkózást Amikor még szabályozni kellett a budapesti úttesten a szánkózást

Ilyen volt a főváros, amikor még sűrűn hullott a hó, amikor jégzajlás volt a Dunán, amikor a folyóba csúszott Kató, a kotrógép. 1907 és 1972 közötti zord fővárosi teleket mutatunk korabeli fotók és újságcikkek alapján.

2017. december 23. 22:25

A Fotóművészeti Alkotótelep tagjai tavaly Egerben jöttek össze, hogy a napi munkát félretéve néhány napot együtt és "örömfotózással" töltsenek. A Szebeni András vezette műhely munkáiból ma este nyílik kiállítás 18 órától a Fészek Művészklubban.

A falakon a mai magyar fotográfia olyan elismert alkotóinak képei lesznek láthatóak, mint Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és Szántó György. 

Az műhely 2015-ben alakult, azóta minden évben két hétre összejönnek az alkotók, hogy közösen gondolkodjanak fotográfiáról, és a napi kötelező feladatok helyett inkább olyasmit és olyan módon fényképezzenek, ami inkább saját magukról és a személyes érdeklődésükről szól. A kiállítás a tavalyi év legjobb munkáit mutatja be.

Az Arany Kobra 2018 elnevezésű, thai-amerikai összevont hadgyakorlaton résztvevő katonák túlélő kiképzésének részeként kígyóvért isznak és gekkót esznek. Nem lennék thai-amerikai összevont hadgyakorlaton résztvevő katona.

Az 1982-óta évente megrendezésre kerülő, közös hadgyakorlat célja a kiképzés mellett a Délkelet-Ázsiában szolgáló, békefenntartóként működő egységek katonái közötti kapcsolatépítés. 

Újév kezdetén aki kutyahúst eszik, elkerüli a balszerencse - legalábbis a vietnamiak szerint. Három nappal a Tet, azaz holdújév előtt Hanoi piacait lassan ellepik az emberi fogyasztásra szánt, perzselt kutyák. Kelet-Ázsia néhány részén, így Koreában, Kínában és Vietnamban évszázados hagyományai vannak annak - a szerintem borzalmas - szokásnak, hogy az ember megsüti és megeszi a legjobb barátját.