Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Ajpek Orsi

Aki megérezte a földút szelíd hatalmát Aki megérezte a földút szelíd hatalmát

Faluvége, földút, teremtés: Pilló Ákos fotóin azokat a helyeket keresi, ahová legkevésbé ért el a technológiai fejlődés, és még érezni lehet a földút szelíd hatalmát.

február 8. 23:38

A Hableány-tragédiával nyert első díjat az Index fotóriportere A Hableány-tragédiával nyert első díjat az Index fotóriportere

Kollégánk, Ajpek Orsi a hajószerencsétlenségről készült képeivel nyerte el a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat “Képriport” kategóriájának első díját.

január 27. 13:30

Erőszak, szőrme és hideg zavarba ejtően szép pasztellszínekben Erőszak, szőrme és hideg zavarba ejtően szép pasztellszínekben

A fotós, aki nem hisz a fotóknak, úgy örökítette meg a világ leghidegebb városának életét, hogy a saját prekoncepcióinkat kérdőjelezzük meg tőle.

január 9. 22:01

Nigel Farage arca 2020. január 31-én, pár perccel éjfél előtt. 

Szürreális felvételek érkeznek Ausztrália déli államából, a bozóttüzek narancssárgára festik az égboltot: a szálló korom pedig ködbe burkolja a tájat. Így festett Jindabyne strandja január első napjaiban:

Moruya városának közelében tűzoltók próbálnak haladni a sűrű füstben:

Ezek a felvétel pedig az új-dél-walesi Edentől 20 kilométerre fekvő Towambában készült tegnap délután:

A már több, mint két hónapja pusztító és szűnni nem akaró bozóttüzek Ausztráliában egyelőre felmérhetetlen pusztítást végeznek. Legalább 26 ember halt meg, 2000 otthon semmisült meg és csak Új-Dél-Wales államban 800 millió vadon élő állat veszett oda a tüzek miatt. De a tüzek hatása korántsem korlátozódik csak Ausztráliára: a füst és korom elérte Új-Zélandot és Dél-Amerikát is. 

Látványosra sikerült sajtótájékoztatón ismertette a rendőrség, hogy milyen veszélyes tud lenni a petárdázás és a különböző tűzijátékok - miért nem buli például egymáshoz vagy a szomszéd udvaron ácsorgó Morzsi kutyájához vágni a mindenféle pirotechnikai cuccokat.

A hatóságok azt javasolják, hogy ha egy mód van rá, akkor ne a sarki illegál árustól vásároljunk be rakétákból, mert ezek még veszélyesebbek lehetnek, például nem akkor és nem úgy robbannak fel, mint ami indokolt lenne.