Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Ajpek Orsi

Milliók csatlakoztak világszerte a diákok által szervezett klímatüntetéshez Milliók csatlakoztak világszerte a diákok által szervezett klímatüntetéshez

A pénteken induló egyhetes klímasztrájkhoz kapcsolódva több mint 150 országban tartottak tüntetéseket. A tüntetéssorozatot a hétfőn kezdődő ENSZ-klímacsúcshoz időzítették.

2 órája

Kádár falun: a háztáji-Magyarország képei Pol Pot megyéből Kádár falun: a háztáji-Magyarország képei Pol Pot megyéből

Húsgyári kamion hűtötte, munkásőrök vigyázták a pesti vendéget, de otthon is volt azért pörköltbe való. Egy augusztus 20-i ünnepség képei a Kádár-rendszer vidéki Magyarországát rendszeresen fotózó Enyedi Zoltántól.

szeptember 8. 06:52

A bajnokok otthona Afrika szívében A bajnokok otthona Afrika szívében

A világklasszis futók szinte mind a kenyai Rift Valley-ben készülnek. A körülmények sokszor spártaiak, de mindent ellensúlyoz a kétezer méteres magaslat, a nyugodt élet és a csúcsteljesítményre inspiráló közeg.

szeptember 7. 21:10

A kaliforniai Tahoe-tó partján lévő Kings Beach Motelből riasztották a seriff hivatalt egy kétségbeesetten ordibáló szemetes konténer és két idegeskedő medve miatt.

A kiérkező szervek konstatálták, hogy egy sikertelen mentőakcióba csöppentek: az ordibálás ugyanis egy medvebocstól származott, akire guberálás közben rácsapódhatott a szemetes teteje, így csúnyán csapdába esett. A további két ideges maci pedig ennek a bocsnak a testvére és az anyja, akik hiába igyekeznek mindenféle tornamutatványokat végrehajtva kiszabadítani a bocsot, ez nem nagyon jön össze.

Mivel a kétségbeesés és az idegeskedés csak egyre fokozódott, a helyezetet meg kellett oldani. És így is lett: a seriff és a létrája egy perc alatt rendezte a helyzetet, erről pedig videofelvétel tanúskodik:

 

Szombaton kezdődött a világ hét legfejlettebb gazdaságát tömörítő G7 vezetőinek tanácskozása a dél-franciaországi Biarritzban. Boris Johnson új brit miniszterelnök ezzel a találkozóval debütál a nagypolitika színpadán. Annak ellenére, hogy külügyminiszterként már volt alkalmi némi rutinra szert tenni, az eseményről készül fotók alapján mégis kissé elveszettnek tűnik és mintha még nem találta volna meg teljesen a helyét:

Az alakzatba rendeződött tizenöt hajó észak felé halad a szertartás helyszínére. Egyikük a fotón is látható sajtóhajó.