Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Aradi László

Önként börtönbe vonulnak, és még fizetnek is érte Önként börtönbe vonulnak, és még fizetnek is érte

5 négyzetméteres magánzárka formájában kínálja a kiégés ellenszerét az agyonhajszolt dél-koreaiaknak egy sajátos intézmény.

2018. december 30. 21:30

Történelmi kézfogások, drámai mentőakció, újszerű tüntetések Történelmi kézfogások, drámai mentőakció, újszerű tüntetések

Kim Dzsongun átlépett a demarkációs vonalon, Trump találkozott az észak-koreai diktátorral, Theresa May megszenvedett a brexit körüli tárgyalásokkal. Indonéziát több cunami is sújtotta, miközben sárga mellényesek lepték el Franciaországot.

2018. december 30. 17:49

Így élnek ma a zika sújtotta brazil babák Így élnek ma a zika sújtotta brazil babák

Felszívódó férjek, lehetetlenül kicsi állami segély, küszködés a buszra alig feltehető kerekesszékekkel és a kezelésekre járással. A Reuters fotósa a járvány csúcspontja után két-három év elteltével utánajárt, hogyan boldogulnak a zikavírus miatt mikrokefáliával született gyerekek családjai.

2018. november 30. 23:11

Amerikában a nagyon hidegnek köszönhetően új arcát mutatja a vízesés az odalátogatóknak. 

A befagyott vízesés
A befagyott vízesés
Fotó: nostalgikid / instagram
 

A csontfagyasztó időjárás pedig folytatódik az amerikai kontinensen. 

A jéghideg szélnek köszönhetően New England lakói kedd reggel olyan hidegre ébredtek, mintha -5 és -20 fok közötti hőmérsékletre lenne.

 

Ahogy tegnapi cikkünkben is írtuk, ma hajnalban több helyen is látni lehetett a teljes holdfogyatkozást. Ezt a ritkaság számba menő égi jelenséget örökítette meg kollégánk, és a világon több fotós is. 

A hold a földhöz legközelebb eső pontján járt a pályájának, így az átlagosnál kicsivel nagyobbnak láthattuk. A Föld Holdra vetülő árnyéka pirosas színű lesz, emiatt "vérholdról" is beszélnek sokan. A vöröses szín ugyanannak a jelenségnek köszönhető, mely miatt a naplemente rózsaszín, vörös vagy narancsos színű. A Föld légköre egy kicsit megtöri a napfényt, amely elhajol a Föld oldala mentén és eléri a Holdat. Emiatt a Nap fényének csupán vörös komponense világítja meg kísérő égitestünket

Ezeke a helyszíneken hirdettek tüntetést:

 

 Pontosabb információk korábbi cikkünkben.