Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Aradi László

Por, kegyetlen szabályok, végtelen szakaszok a Tour hőskorából Por, kegyetlen szabályok, végtelen szakaszok a Tour hőskorából

A Tour de France sokáig túlélő show-hoz hasonlított, de sem tántorította el a bringásokat és a nézőket. Retrófotók a porfelhőkből.

július 31. 19:51

Viszlát, giccs, viszlát, klisék: ilyen egy esküvő a teljes valójában Viszlát, giccs, viszlát, klisék: ilyen egy esküvő a teljes valójában

Milyen képeket készít az esküvői fotós, aki nem is esküvői fotós, aki tesz a kötelező körökre, és inkább a történetmesélésben hisz?

július 8. 11:06

A barátom a halottakkal is kommunikál A barátom a halottakkal is kommunikál

"Ha egyszer már ismersz embereket a körön belülről, sokkal könnyebb dolgod van." Kollégánk egy ufóélményekkel foglalkozó művésszel beszélgetett, aztán egyszer csak a saját élményeiről kezdték faggatni.

június 27. 00:32

Floridában vasárnap este vihar volt. Marylou Ward és férje éppen mit sem sejtve pihent a hálószobában, amikor hatalmas robbanás rázta meg az otthonukat.

Ahogy benéztek a fürdőszobába, meglepődve tapasztalták, hogy a vécéjük darabokra esett szét – mégpedig azért, mert belecsapott egy villám a pöcegödörbe, ami ettől berobbant. Szerencsére senki nem sérült meg, csak a lefolyócső és a fürdőszobaablak tört be. Végül kihívták a vízvezeték-szerelőket, akik feltakarították és helyreállították a mellékhelyiséget.

Leszűrhetjük a tanulságot: vihar idején óvakodjunk a vécétől, tartsuk meg a tisztes távolságot a fürdőszobától, és várjuk meg, amíg a villámcsapások abbamaradnak. 

Via DailyMail

Scott Amos édesanyja nevadai otthonuk padlásáról leszedte a húsz éve ott porosodó régi kacatokat, amiben Amos megtalált egy bontatlan Nintendo-játékot.

Ráadásul egy nagyon ritka kiadásról, az 1987-es Kid Icarusról van szó, amiből kevesebb mint tíz bontatlan példány maradt fenn. A zsugorfólián látható postai címzés szerint 1988 decemberében vásárolták meg, amikor még Amos 9 éves volt.

190801123617-02-nintendo-kid-icarus-auction-trnd-exlarge-169
Fotó: Heritage Auction

Elképzelése szerint édesanyja karácsonyra vásárolhatta a játékot, amit végül nem kaptak meg. Erre ő nem emlékezett, sőt mikor megtalálták, azt kérdezte: „Tényleg kiadtam egy hülye játékért 34,99 dollárt?”

Amos nem videójáték-gyűjtő, de úgy gondolta, pár száz dollárt megérhet az Ebayen, ezért elküldött pár képet a játékokat minősítő Wata Gamesnek. Szerintük, ha eredeti a csomagolása a játéknak, akkor nagyon sokat érhet, egy hasonló állapotú játékot több mint 10 000 dollárért adtak el korábban. Ezért Amos egyből hívta a feleségét, hogy a konyhapulton hagyott játékra nagyon vigyázzon, és ne hagyja, hogy a gyerekek összefirkálják vagy kinyissák. 

190801123650-03-nintendo-kid-icarus-auction-trnd-exlarge-169
Fotó: Heritage Auction

Miután a Wata megvizsgálta a játékot, a doboz állapotát 10-ből 8 pontra értékelte, a csomagolását pedig a legmagasabbra osztályozta. Amos végül a Heritage Auction oldalon keresztül adta el 9000 dollárért. 

A pénz nagy részét a család számlák kifizetésére fordítja, de azért egy emlékezetes Disney-vakációra is befizetnek. 

Forrás: CNN

Az Aquaman sztárja több képet is megosztott Instagram oldalán, ahogy az amerikai Make-A-Wish Foundation szervezetnél önkénteskedett. 

 

A 36 éves színész egy egész napot töltött a fiatal rajongóival, akik között nagyon sok a súlyos beteg.

Ugyan először önkénteskedett, de a kép alá írtak szerint, akár egész életében ezt csinálná. Momoa a gyerekeket a Warner Bros. Studiosba vitte, ahol betekintést nyerhettek a DC Univerzumba, láthatták a Batmobile-t és több DC szuperhős filmes kosztümjét is.

Make A Wish nonprofit szervezet, ami 1980 óta működik, a működésüket a 7 éves Cristopher James Greicius, leukémiás gyerek története ihlette. Cristopher rendőr szeretett volna lenni. Tommy Austin, vámtisztviselő és kollégái megszervezték 1980 tavaszán, hogy egy napot tölthessen el rendőrként, helikopterrel repülhetett és saját egyenruhát is kapott. Ő lett az első amerikai tiszteletbeli közbiztonsági járőr. Cristopher nemsokkal később, 1980. május 3-án meghalt.