Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bakró-Nagy Ferenc

Kerékpárok/gitárok száma3/5

Macskaujjak száma a háztartásban18 :(

Repült kilométerek125 934

2017-ben úszott méterek (20)21 800

Értelmetlen infografikák: Mennyit költünk a bevándorlás megfékezésére? Értelmetlen infografikák: Mennyit költünk a bevándorlás megfékezésére?

A menekültek száma csökken, az összeg nő. Na de mennyivel?

október 7. 07:50

A leghíresebb magyar női kerékpáros, akit Kornélnak hívtak A leghíresebb magyar női kerékpáros, akit Kornélnak hívtak

Biciklivel és korcsolyával is mindenkit megvert Ihászné Magyar Kornélia, az ötvenes-hatvanas évek kiemelkedő sportolója. De minden világversenyen pechje volt.

szeptember 29. 10:40

Screenshot 2018-10-15 at 11.04.30.png
Fotó: Twitter

KIA ORA, MATE! Ezt a feliratot ragasztotta Új-Zélandon az automatáira a Coca-Cola. A Mate (haver) szót világszerte előszeretettel használják az angolul tudok, a fiatalabbaknak pedig M8 formában lehet ismerős.

 

Azonban maori nyelven a szó a halál megfelelője, mint azt a híres Haka Ka Mate-ben is szerepel.

Persze nem csak az óvatlan és félrefordítások okozhatnak galibát, hanem a körültekintés nélküli névadás is, amire több példát is tudunk, a Seat Ronda és a Suzuki Libero sem volt túl szerencsés a magyar piacon, a 2015-ös belpolitikai események pedig új fénybe helyezték a Hyundai Getz nevét.

Apropó hülye nevek, a 10 évvel ezelőtt fel-, majd feledésbe merült kormánynegyedre is kiírtak névpályázatot, akkor az Elkúr-lak lett a befutó.

Kollégáinknak épp ezekben a percekben ad interjút Budapest főpolgármestere. Tarlós Istvánnnal/ról több anyagot is forgattunk, az én kedvenceim a következők:

Ennek apropóján kiváncsiak lennénk, hogy

Ön melyik Tarlóst szereti legjobban?

 • 1020
  Egyiket sem, puzsérista vagyok
 • 485
  A vagány rokker Tarlóst
 • 380
  A női öltözőbe belógó Tarlóst
 • 371
  A Red Bullt betiltó Tarlóst

Megszünteti a kormány a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását, a módodító indítványt akár már kedden elfogadhatják. A Fundamenta-Lakáskassza oldalai pedig sutty, elérhetetlenné váltak, a felirat szerint rendszerkarbantartás miatt. Vagyis nem amiatt, amire mi is, és esetleg ön is gondol, vagyis hogy a hír hallatán a látogatók megrohanták az oldalt, hogy még ma gyorsan beleugorjanak a lakástakarék-programba.

Az oldal később életre kelt, majd megint lehalt.

Önnél megy?

 • 2316
  Döglött
 • 1898
  Hasít