Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Bakró-Nagy Ferenc

Kerékpárok/gitárok száma3/5

Macskaujjak száma a háztartásban18 :(

Repült kilométerek125 934

2017-ben úszott méterek (20)21 800

A Botka-interjú legérdekesebb pillanatai A Botka-interjú legérdekesebb pillanatai

Szeged polgármestere csütörtökön az Index stúdiójában járt, 4 percben összefoglaltuk a lényeget.

január 16. 21:16

A teljes interjú Botka Lászlóval A teljes interjú Botka Lászlóval

Miért nem tudja az ellenzék legyőzni a Fideszt? Lesz-e még valaha országos jelentőségű politikus? Beszáll-e a Momentumba? Volt-e a Fidesznek olyan döntése, amit jónak tart? Mikor lesz új híd Szegeden? Botka László, Szeged polgármestere volt a vendégünk.

január 16. 20:12

Lesz-e még az ellenzék vezetője, mire készül Botka László? Lesz-e még az ellenzék vezetője, mire készül Botka László?

Volt már miniszterelnök-jelölt is, a Fidesz sehogy se tudja legyőzni, elhagyta a pártját. Lesz-e még az ellenzék vezetője? Botka Lászlót, Szeged polgármesterét kérdezzük élőben.

január 16. 14:05

Goody, a thaiföldi nőstény teknős halászhálóba gabalyodott, így vesztette el bal mellső végtagját. A baleset után nehezen mozgott, főleg a kanyarodás volt körülményes egy "kézzel". Azonban Goody jó kezekbe került, thaiföldi környezetvédelmi szakemberek a bangkoki Chulalongkorn egyetem kutatóival összefogva olyan protézis kifejlesztésén dolgoznak, amivel a sérült tengeri teknősök ismét rendesen tudnak majd úszni, de hasonló projektek folynak Japánban és az Egyesült Államokban is, írja a Reuters.

Goody megkapta a prototípust, és hamar meg is szokta, gondozója szerint sokkal ügyesebben manőverez, mint előtte. És bár a tengerbe nem engedik vissza, de az akváriumban is nagy hasznát veszi, immár nem marad le a többiektől, ezért úgy néz ki, hamarosan további 10 végtaghiányos teknős profitálhat Goody példájából.

A Marinov Iván szerkesztette urbanlegends.hu frissítette a megtévesztő magyar híroldalak listáját.

katt 03

Az oldalakat idén új szempontok alapján, hat hírkategória alapján mutatja be:

 • kitalált hírek
 • kattintásvadász cikkek
 • politikailag elfogult tartalmak
 • áltudományos cikkek
 • konteós cikkek és
 • szatirikus anyagok.

A kategóriákról átfogó leírást ad, így az interneten járatlanabbak is könnyen felismerhetik a megtévesztő, hamis információkat. Legyünk tudatosabb médiafogyasztók, vagy meghal egy kiscica!

 

veganclk.png
Fotó: Index

Visszaváltható dobozzal operáló éttermek felkutatása közben futottam bele egy angol nyelvű Anti-Vegán Bullshit Bingóba. Sajnos legalább 3 olyan kijelentést találtam rajta, amit akár én is mondhattam volna, ezért gyorsan lefordítottam. Így talán a vegánságot nem értők is munícióhoz juthatnak eltévelyedett ismerőseik visszatérítésére (nem), és a vegánok is felkészülhetnek az értelmetlen felvetésekből, íme:

Be kell vallanom, hogy

 • 12946
  Németh Szilárd csülkös pacla vagyok, nyúljával
 • 4704
  nekem is vannak vegán barátaim
 • 1808
  vegán vagyok