Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Bakró-Nagy Ferenc

Kerékpárok/gitárok száma3/5

Macskaujjak száma a háztartásban18 :(

Repült kilométerek125 934

2017-ben úszott méterek (20)21 800

Megszólalnak a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosok Megszólalnak a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosok

Élőben közvetítjük az orvosok sajtótájékoztatóját.

tegnap, 17:11

Sokkal több punk kellene a Szigetre Sokkal több punk kellene a Szigetre

Az Idles hibátlan koncertet adott, ahogy bírtuk a Twenty One Pilots és Frank Carter fellépését is. Johnny Marra viszont már csak az idősebb generáció volt kíváncsi. Ez volt a Sziget koncertekben, kedden.

augusztus 14. 12:00

Something is definitely going on with the food at Sziget Something is definitely going on with the food at Sziget

Our unofficial guide on how not to starve at the festival in 2019.

augusztus 9. 18:36

Ma van a Fekete Macskák Világnapja, pontosabban a Black Cat Appreciation Day, vagyis az ő megbecsülésüknek napja, hát becsüljük meg őket! A fekete cicákat hosszú időn keresztül sújtotta a butaságból táplálkozó babonás megvetés és félelem, majd amikor kezdett rendeződni társadalmi helyzetük, jött a modernkori csapás: az instagram és a facebook.

Bazil (b), én (k), és Okos (j).
Bazil (b), én (k), és Okos (j).
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

A fotókon ugyanis a fekete cicák nem mutatnak jól, sőt legtöbbször egy összegyűrt fekete rongydarabra hasonlítanak (amúgy sokszor úgy is viselkednek), ezért nem lehet velük szelfizni, lájkokat aratni. Emiatt még a menhelyekről is jóval kevesebb fekete cicát visznek haza, mint fehéret, vöröset, tarkát. 

Nagyon fontos tehát, hogy ne csak ma, hanem bármikor, ha egy ismerősünk fekete cicájával hoz össze a sors, nézzünk a szemébe, és biztosítsuk elismerésünkről!

És most tesztelje önmagát:

Fekete cica

 • 1835
  már van!
 • 1543
  kéne
 • 415
  nem kéne

Már magam sem tudom, hogy keveredtem a Magyar Kormány nem nyilvános Youtube videójához (ja de, innen). A videóban a jövő keddi tűzijáték előzetesét modellezték le 3D-ben, pukkanásostól, Lánchídastól, aláfestő zenéstől, ezért ha kedd este izgulni szeretne, akkor

INNEN NE OLVASSA TOVÁBB!

.

.

.

SPOILER

.

.

.

VIGYÁZAT!!!

.

.

.

SZÓLTUNK!

.

.

.

 

A videóból látszik, hogy idén

 • a Duna felett
 • a Lánchíd közelében
 • rakéták és színes petárdaszerű dolgok
 • fognak robbani
 • sokszor piros-fehér-zöld kombinációban
 • zenei aláfestéssel
 • ünnepi tűzijáték címmel

Hogy szerkesztőségi kulisszatitkokat is eláruljak, a megdöbbentő anyagot megtekintve élénk vita alakult ki, hogy ezt vajon

 • ki rendelte meg
 • mi okból tette ezt
 • és mennyit fizettünk érte.

Kérdéseinket elküldtük a Kormánynak, amint válaszolnak, megosztjuk önökkel!

Van az a fogyasztói réteg, aki ragaszkodik a régi, jól bevált dolgokhoz, és van a minden hülyeségre fogékony, ez utóbbiba tartozom én is. Ha a marketingesek ráírják valamire, hogy special edition, már dobom is a kosárba. Limitált kiadás? Már pittyegtetem is az önkiszolgáló kasszánál. Valami oda nem illő ízt kevernek a legunalmasabb termékbe? Már küldöm is át Pándi kollégának, aki rögtön visszaír, hogy neki is kell kettő.

Ezért csaptam le 3 éve a Tikkadt Szöcske kólára, és nem véletlenül csillant fel a szemem, amikor megláttam a Békanő  flakonját egy Fény utcai diszkontban. A névből, és a grafikából sejtettem, hogy ez a szöcskekólások új projektje lehet, ami igaznak is bizonyult. Még a helyszínen megittam, miután áttanulmányoztam az összetevőket:

a 12% almalé és a természetes csípős paprika kivonat mellett a fekete répalé teszi teljessé az erre fogékonyak (mint pl. én) borzongását.

bekano.gif
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

Na de milyen is ez az élmény? Meglepően kellemes! Az mondjuk érdekes, hogy nem csípős, csak egy kicsit bizsergeti a nyelvet, meg a szájpadlást, és ez is inkább az illatának köszönhető: megszaglászva ugyanazt hozza, mint amikor felvágunk egy erőspaprikát, és beleszagolunk egy jó nagyot. Úgy élhetjük át a csípősséget, hogy nem kezd el patakzani a könny a szemünkből.

Kinek ajánlanám a magamfajta hülyéken kívül?

Tulajdonképpen bárkinek, a csípős paprikás címke ellenére egy kellemes, enyhén szénsavas, abszolút fogyasztható cucc, aminek simán ott a helye a vaníliás kólától a bubble gum ízű barr-ig vezető, jamaikai gyömbéritallal és szénsavas banánlével szegélyezett hosszú úton.

Nekem ez a béka

 • 1663
  nőjön
 • 366
  ne nőjön