Móric
14 °C
17 °C

Bakró-Nagy Ferenc

Kerékpárok/gitárok száma3/5

Macskaujjak száma a háztartásban18 :(

Repült kilométerek125 934

2017-ben úszott méterek (20)21 800

Feljöttem Pestre egy gitárral, az sem tudtam, hol alszom, itt voltunk a Kuplungban zárásig Feljöttem Pestre egy gitárral, az sem tudtam, hol alszom, itt voltunk a Kuplungban zárásig

Újabb kultikus romkocsma zár be a bulinegyedben, a Kuplung ráadásul rengeteg feltörekvő zenekarnak nyújtott fellépési lehetőséget.

szeptember 8. 15:13

Nyakmagasságban kirakott vascsővel zárták le a bicikliutat Nyakmagasságban kirakott vascsővel zárták le a bicikliutat

Az M0-ás kerékpárút egy évig lesz lezárva, addig marad a kompozás.

szeptember 6. 11:03

Megszenvedtünk a tankönyvek bekötésével Megszenvedtünk a tankönyvek bekötésével

Elkezdődött az iskola, és be kellene kötni a tankönyveket, de ilyenkor minden gyerek és szülő anyázni kezd. De ez tényleg ilyen nehéz feladat? Leteszteltük!

szeptember 5. 11:38

Áron sajnos lekésett róla, hogy posztját megoszthassuk a reggeli dugófigyelőnkben, ezért olvassák el itt:

Ma - mint bármikor máskor - 10 perc volt beérnem a melóba. Biciklivel voltam, néha az autók előztek meg, néha meg én húztam el mellettük. Néha autóval is megtettem ugyanezt az utat, akkor parkolással és mindennel együtt is max. 15 volt az egész.

De ilyen távokra alapvetően elő sem veszem a kocsit, mert minek.

Legutóbbi költözésünkkor fontos szempont volt, hogy bringával és tömegközlekedéssel is könnyen elérhető legyen a munkahelyünk, amivel egy csomó időt és pénzt spórolunk meg, és meg se kell őrülni a napi ingázásban. A dolog másik előnye, hogy minden más helyre is könnyen odaérünk a bevásárlástól, a kirándulásokon át a bulikig.

És itt jön képbe a bicikli: ha alapvetően közel van minden a munkahelytől a szupermarketen át az orvosig, akkor nyilván annyi az egész, hogy felülök a biciklimre, és mindig ugyanannyi idő alatt ott vagyok, ahol akarok. Tök egyszerű biciklim van, amire bármilyen ruhában fel tudok ülni, a csomagtartón nagyobb szatyrokat és egy zsugor vizet is elviszek, és az utcán tudom tárolni télen-nyáron, esőben meg napsütésben is.

Így úszom meg a dugót minden nap.

Legalábbis ezt látjuk, ha összevetjük a mostani forgalmi helyzetet az ilyenkor szokásossal. Vannak bedugultabb részek, de olyanok is, amik könnyebben járhatók.

zaras.gif
Fotó: Index

A BKK utastájékoztatása pocsék a hűvösvölgyi villamospótlással kapcsolatban, írja olvasónk. Az app a pótlóbuszokat nem jelezi, de helyette a villamosok, amik nem közlekednek, benne maradtak... A villamosmegállókban sincs semmi infó, az emberek rohangálnak át a villamosmegállókból a pótlóbuszokhoz. Én szerencsére olvastam reggel nálatok a helyzetről, hálálkodik Dániel.