Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Bereczk Zsófia

giphy (4).gif
Fotó: giphy.com

Pár hete már cikkezett a külföldi sajtó arról, hogy David Letterman milyen kellemetlen helyzetbe hozta 2013-ban Lindsay Lohant azzal, hogy olyan kérdéseket tett fel interjú alanyának, mint:

Nem a rehabon kellene most lenned?

A napokban előkerült, 1998-as interjú talán még ennél is kellemetlenebb. A műsorvezető úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz közel kerülni Jennifer Anistonhoz úgy, hogy megragadja a nyakát és bekapja egy hajtincsét.

A bizarr jelenet 5:20-tól kezdődik, ami után láthatóan a színésznő is kényelmetlenül érezte magát.

 

(Forrás: BuzzFeed)

106 nap után ma este véget ér a ValóVilág powered by Big Brother jubileumi, 10. évada. A fináléból kiderül, hogy ki lesz a játék nyertese, aki a győztes cím mellett elviheti a 36 millió forintos fődíjat is.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az Index olvasójaként mit gondol, ki nyeri a ma esti finálét. 

Ön szerint ki lesz a VV10 nyertese?

  • 1808
    VV Robi
  • 1293
    VV Vivi
  • 683
    VV Merci

A modern technológiának köszönhetően már bárki arca ráhelyezhető egy másik ember testére, akár képről, akár videóról beszélünk. A trend – angolul deepfake –pedig hol máshol terjedne, mint a legnagyobb rövid videós portálon, a TikTokon. 

Képernyőfotó 2021-02-26 - 18.42.23.png

Tom Cruise-ról már a 2020-as amerikai elnökválasztások előtt is töltöttek fel deepfake videókat, amelyekben arról beszélt, hogy mindenképp Donald Trumpra szavazzanak az emberek. A napokban megjelent felvételeket azonban egy rejtélyes felhasználó tölti fel Cruise-ról,

legalábbis a színésznek adja ki magát.

Az animációk nagyon élethűek, de néhány felhasználó így is kiszúrta, hogy ez biztosan nem a színész, ugyanis a videókon sokkal magasabbnak tűnik, mint a való életben.

 
 

Sajnos még így is sokan elhiszik, hogy őt látják a felvételeken, ami egyértelműen mutatja mennyire veszélyesek a deepfake videók az online térben.

(Forrás: Indy100)