Kázmér
-1 °C
16 °C

Bika Gabriella

Az Egyesült Királyságban nyáron már ismét a fesztiváloké lehet a főszerep. A brit miniszterelnök hétfői bejelentése szerint, mivel jól haladnak a lakosság beoltásával így nyár elején a zárt szórakozóhelyek, pubok és a fesztiválok is újraéledhetnek téli álmukból. 

A Reading és a Leads zenei fesztiválok már jelezték egy posztban mennyire örülnek, hogy ismét visszatérhetnek a mezőkre . A fesztiválokon többek között  Post Melone, Stormzy és Liam Gallagher várja a bulizni vágyókat. Mindkét fesztiválon ugyan azok a felépők lesznek, viszont augusztus végén két külön helyszínen fogják megtartani. 

 

Brüsszel leghíresebb brit termékeket forgalmazó boltja a brexit okán kénytelen volt napokra bezárni. A kiválást követően az Egyesült Királyságból jóval több körülményesebb és költségesebb is árút rendelni. Ennek egyik nagy nyertesének Írország bizonyult, hiszen ők uniós tagok maradtak és hasonló árucikkeket tudnak szállítani, mit korábban a britek.

grf.PNG
Fotó: euronews (magyarul) / youtube

Shane Hamil, az ír élelmiszeripari szövetség vezetője szerint ez nagy lehetőség lehet Írországnak, hiszen nagyobb arányban kerülnek ezek a termékek az európai polcokra.

 

A hétvégén megkezdődött Kínában a holdújév. Amíg a világ más pontjain zsibongva várják az új esztendőt, addig Kínában pirosba borulva elcsendesednek a városok. Az ünnep alatt elkezdődik a népvándorlás, sokan csak évente láthatják a családjukat, a nagyvárosokban élő nők találkozhatnak gyermekeikkel, akiket a nagyszülők nevelnek.

A családlátogatások során a fiatalok szembesülnek a rokonok számonkérésével, hogy mikorra is várható a férj/feleség vagy akár a gyermekáldás. Többen meglátták a piaci rés adta lehetőségeket, és egy teljesen új iparág született. Az újévi látogatásokra partnert lehet bérelni, aki nemcsak a hosszú út során lehet társ, de a családi vacsorát is át lehet vészelni vele kínos kérdések nélkül. Ennek a szolgáltatásnak azért elég borsos ára van.