Edina
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Biró Marianna

Elfogadta a Fidesz–KDNP a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztését Elfogadta a Fidesz–KDNP a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztését

Noha a nemzeti konzultáció még el sem indult, az embertelen körülmények közötti fogva tartásból fakadó kártérítéseket már visszatartják.

február 25. 12:46

Tévedésnek, a jogszabály nem ismeretének tudja be Baán László aggályait a főváros vezetése Tévedésnek, a jogszabály nem ismeretének tudja be Baán László aggályait a főváros vezetése

Bardóczi Sándor főkertész kifejezetten arra biztatja a Városliget Zrt-t és a projekt miniszteri biztosát, hogy ültessék teli a Ligetet.

február 25. 12:02

Gréczy Zsolt pert nyert a Pesti Srácok ellen Gréczy Zsolt pert nyert a Pesti Srácok ellen

A bíróság szerint a zaklatási vádakat közlő Pesti Srácok, valamint tanújuk semmilyen módon nem támasztották alá állításaikat.

február 25. 10:23

A 2019-es év lezárásaként megosztom kedvenceim éves listáját, amelyek az elmúlt évet kicsit fényesebbé tették

– írta Barack Obama Twitter-posztjában, amelyben a volt amerikai elnök közzétette idei kedvenc könyveinek listáját. A lajstromban szerepelnek olyan olvasmányok is, amiket év közben már ajánlott.

MV5BYTZmOTExNGEtN2E0NS00MDRkLWJhZDMtOTcxODRkNzhjNDNhXkEyXkFqcGde
Fotó: IMDb

Obama a következő napokban a kedvenc zenéit is elárulja majd, hiszen a fényességhez ezekre is szükség lehet. Na de mit olvasott 2019-ben?

Mutatjuk:

 

A kedvenc filmjei listája sem az a megszokott toplista:

 

A diktátor című darabot játszották vasárnap este a Vígszínházban. Olvasónk, Attila beszámolója szerint az előadás végén egy transzparenst tartottak fel a nézők, amelyen az állt:

TÁVOL MARADNI IS POLITIKA, ENIKŐ!

Mindez reakció volt arra, hogy Eszenyi Enikő a minap közölte: azért nem vett részt a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került. A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új kulturális törvénnyel kapcsolatban közölte: a megfelelő szakemberek bevonásával elemzik a kialakult helyzetet. 

"Egy ügyelő próbált intézkedni, de nem járt sikerrel. Reakció se a nézők, sem a színészek részéről nem igazán volt", írta olvasónk, akitől egy képet is kaptunk az esetről.

Frissítés: Egy másik olvasónk, aki szintén jelen volt, viszont már azt írta, vélhetően nem nézők, vagy nem az első sorban ülők tüntettek így, hanem olyanok, akik az előadás végén rohantak be a nézőtérre. Eszenyi Enikő maga pedig jelen volt, és meg is tapsolta az előadást, így a véleményt nyilvánító nézőkkel is szembesült.

P 20191215 220045

A DK elnöke is felült a banános mémvonatra. Ha nem tudja, miről van szó, ismerje meg az elmúlt napok legfontosabb hírét