Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Biró Marianna

Végigbeszéltük, hol aggódhat a Fidesz októberben Végigbeszéltük, hol aggódhat a Fidesz októberben

Napokkal a kampány hivatalos indulása előtt a Kibeszélő adásában átbeszéljük, mennyire jöhet be az összefogás az ellenzéknek, mire építheti kampányát a Fidesz és hol lehet fordulatokra számítani októberben.

augusztus 17. 21:10

Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó Meghalt Török Zsolt aradi hegymászó

Három napja indult el egy expedícióra a Fogarasi-havasokba. Testét egy szakadékban találták meg.

augusztus 17. 15:05

Újabb negyed évet kaphat a Huawei az amerikai kormánytól Újabb negyed évet kaphat a Huawei az amerikai kormánytól

A Reuters úgy tudja, hogy az amerikai és a kínai elnök most hétvégén telefonon egyeztet majd az ügyben.

augusztus 17. 14:54

Megunta a kígyózó sorban hisztiző gyerekeket, betiltaná a "last minute csokikat" a szocialista képviselő. Molnár Gyula azt kezdeményezi, hogy Magyarországon ne lehessen egészségtelen ételeket, édességeket kitenni a pénztárak melletti polcokra.

Felesleges tehertétel ez szülőnek és gyereknek is, ezért adtam be törvényjavaslatot

– írta a Facebook-oldalán.

Az MSZP-s képviselő kissé váratlan kezdeményezésének alapja talán egy családi konfliktus lehet, a törvényjavaslat szövegét ugyanis egy olyan videóval támasztotta alá, amelyben földön toporzékoló gyerekek keserítik meg a vásárlás utolsó, egyébként is kínzó perceit: a sorban állást.

 

Konkrétabban Molnár javaslata azt akarja elérni, hogy a népegészségügyi termékadóról szóló törvény hatálya alá eső termékeket tilos legyen az üzletek pénztárainak közelében, az árusítótérnek a fogyasztók számára várakozás céljából fenntartott részén elhelyezni és forgalmazni. Mindez pedig akár még összhangban is lehet a kormány korábbi, a köznyelven chipsadóként ismert közteherrel kitűzött célokkal, állítja a törvényszöveg indoklása.

Molnár ugyanis az előterjesztésben arról ír, az előrecsomagolt, cukrozott termékek forgalmának visszaszorítása a népegészségügyi termékadó célja, de a jelenlegi szabályozás mégis lehetőséget ad a pénztárak előtti tér csokikkal és cukorkákkal való feltöltésére, így arra, hogy sorban állás közben végül azok a fogyasztók is a megvásárlásuk mellett döntsenek, akiknek ez eredetileg nem is állt szándékában.

A jelenség fokozott veszélye áll fenn a kiskorúak társaságában vásárló szülőkre nézve, amely nem szolgálja a felnövő nemzedék egészséges életmódját

– írta Molnár, ami szintén személyes élményre utalhat.

Azt ugyan nem tudni, hogy a szocialista képviselő gyermekei miféle kínokat okoztak számára sorban állás közben, ugyanakkor érdekes kérdés, nemcsak szülőkhöz:

Be kellene tiltani a kasszák előtti, avagy melletti polcokon elhelyezett csokikat és cukorkákat?

  • 5628
    Igen, a gyerekek fogaiért és alakjáért (avagy Molnár Gyula és mások családi békéjéért) mindent!
  • 2631
    Nem, én sem haltam bele a Melba kockába.

Miközben a Pride résztvevői szétszélednek a városban, vagy éppen tovább üldögélnek a Március 15. téren, az Index percről percre tudósításában dolgozók megköszönik olvasóink figyelmét.

Élő közvetítésünk véget ér, tartsanak velünk máskor is!

Az MSZP országos választmányának elnöke nem politikus egyedüli résztvevője a felvonulásnak, a fotó, avagy Kunhalmi Ágnes lengetésének hátterében ugyanis a Párbeszéd társelnöke, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje is látszik. Karácsony Gergely oldalán pedig Szabó Rebeka zuglói alpolgármester is feltűnik. Az Index stábja egyébként Dobrev Klárát, a DK európai parlamenti képviselőjét is megszólaltatta a Kossuth téren, így vélhetően Gyurcsány Ferenc pártja is nagyobb létszámban képviselteti magát a rendezvényen. Tudósítóink a Március 15. téren Cseh Katalint, a Momentum európai parlamenti képviselőjét is kiszúrták.