Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Bődey János

Sokan nem értik, miért simogatjuk, puszilgatjuk őket Sokan nem értik, miért simogatjuk, puszilgatjuk őket

Jószolgálat-díjat kapott az újpalotai FENO, ahol a gondozottak átlagos életkora 36 év, az értelmi szintjük a féléveseké. Az utcán szinte sosem látjuk őket, mert a társadalom nincs rájuk felkészülve.

2018. szeptember 5. 17:26

Volt a helyiekben némi fenntartás, hogy vakok fognak érkezni Volt a helyiekben némi fenntartás, hogy vakok fognak érkezni

Németh Márta húsz éve indult el Budapestről két sérült gyerekkel a Borsod megyei Vámosújfalura, hogy vakoknak segítsen önálló életet élni, mára már környékbeli leszázalékoltaknak is munkát adnak.

2018. július 11. 15:15

Nem mondunk le senkiről Nem mondunk le senkiről

Az Oltalom Egyesület ott van a legkiszolgáltatottabb emberek mellett, talán nincs még egy ennyire összetett tevékenységi körrel rendelkező egyesület Magyarországon. Idén Jószolgálat-díjat nyertek.

2018. június 29. 19:56

Rózsa Magdolna, szociális munkás és szépségipari szakember annyira felháborodott a hajléktalanrendeleten, hogy kitalálta, ő is tesz valamit, hogy jobbá tegye a nehéz sorsú emberek életét. Felkereste az Utcajogászokat, akikről tudta, hogy péntek délutánonként ingyen jogi tanácsadást tartanak, és megkérdezte, mit szólnának, ha egy székkel a közelükben letáborozna, és a jogi tanácsadás mellett ingyenes hajvágást is kapnának a hajléktalan emberek - írta a hajvágáshoz készített event Facebook-oldalán. Itt írta azt is, hogy szuper volt az esemény, ott készítettük ezeket a képeket.