Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Bohus Péter

Köves Slomó: a zsidó vallási közösség szempontjából Orbán ideális Köves Slomó: a zsidó vallási közösség szempontjából Orbán ideális

A Mazsihisz szerint Köves Slomóék még a hazai zsidóságba sem integrálódtak.

március 8. 09:17

Brutális megállapítások a Liszt Ferenc reptér zajszennyezéséről készült vizsgálatban Brutális megállapítások a Liszt Ferenc reptér zajszennyezéséről készült vizsgálatban

A zaj veszélyes mértékű, a kertvárosból élhetetlen hely lett, állapította meg a fideszes XVII. kerület felkérésére készült jelentés.

március 1. 15:12

Trump testőreinek kellett tologatniuk az Air Force One-hoz a lépcsőfeljárót Trump testőreinek kellett tologatniuk az Air Force One-hoz a lépcsőfeljárót

Ennél megalázóbb az amerikai elnök távozása nem is lehetett volna.

február 28. 14:16

Hallotta már beszélni világ egyik legjobb mémarcát, Hide the Pain Haroldot, civil nevén Arató Andrást? Most itt a lehetőség, sőt ennél is több, hiszen Arató András fontos gondolatokat oszt meg a magyar kormány megbízásából és az EU támogatásával.

hph.png

A Lelki Elsősegély Szolgálat azokért van, akik nem bírnak megbirkózni az érzéseikkel, terheikkel vagy legalábbis úgy érzik, hogy szükségük lenne egy vigasztaló szóra, útmutatásra. Nekik szól ez a videó.

 

Olyan kevés a nőket ábrázoló szobor Budapesten. Ez ellen tettek most a Széll Kálmán téren, ahova kitettek néhány papírmasé szobrot nőkről. 

És kik az elkövetők? "A Hosszúlépés. Járunk? csapata megelégelte, hogy a mindenkori várostervezés mind funkcionális, mind kulturális-történelmi szempontok alapján láthatatlannak tekinti a nőket, ezért március 8-án több közterületen teszi láthatóvá őket. Reggel 7 órától a Ferenciek terén, a Móricz Zsigmond körtéren és a Széll Kálmán (Moszkva) téren találkozhatunk Magyarország egyik leghíresebb énekesnőjével, Hollósy Kornéliával, Budapest világhírű cukrászdájának vezetőjével, Ramseyer Eszterrel és a csodagyerekként ismert, sokszoros Kossuth-díjas zongoraművésszel, Fischer Annie-val. 

Azt írják, a 2016-os KSH adatok alapján 5,1 millió nő él az országban, ez a teljes népesség 52,3%-a. Évről évre több nő szerez felsőfokú végzettséget mint ahány férfi, a nők foglalkoztatottsági adatai mégis jóval kedvezőtlenebbek a férfiakénál. 2016-ban a 15–64 éves korosztály 66,5%-a dolgozott, a munkanélküliek aránya pedig 5,1% volt. Míg a férfiak 73,0%-a dolgozik, addig a nőknek csupán 60,2%-a. A férfiak 5,2%-os munkanélküliségi rátájával szemben a nők esetében ugyanez az arány 5,1%-os.

Ami pedig újra és újra hihetetlen: a nők bruttó átlagkeresete 2015-ben a férfiakénak 84,5%-a volt – a fizikai munkát végző nők a férfiak bruttó átlagkeresetének 75%-át, a szellemi foglalkozásúak pedig ennek csupán 68%-át vihették haza. Itt az ideje, hogy nőnapon a szomorú statisztikák emlegetése és a hümmögve átadott virágcsokrok helyett tegyünk is valamit.

További infók:

A kötegyáni általános iskola egyik tanulójának segítettek a rendőrök pénteken. A sarkadi lány segítségért kiabált pénteken este fél kilenckor Kötegyánban, az Ady Endre utcában. Egy férfi kiment az utcára, bevitte a házába a kislányt, próbálta megnyugtatni és közben hívta a rendőrséget.

Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
Fotó: Google Street View

A rendőröknek a 12 éves lány elmondta, hogy Sarkadon lakik és Kötegyánba jár iskolába, azonban lekéste a buszt és nem tud hazamenni. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei hazavitték és épségben átadták édesanyjának.