Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bohus Péter

Napokig állhatott a rendőrségen egy autó, benne egy holttesttel Napokig állhatott a rendőrségen egy autó, benne egy holttesttel

A rendőrök nem tudtak arról, hogy a nyíregyházi rablási kísérlet miatt lefoglalt autó csomagtartója mit rejt, a bűnügyi szemle így elhúzódhatott. A napokban meggyilkolt lányon kívül egy 15 évvel ezelőtti megoldatlan gyilkosság is szóba került.

december 1. 14:36

A legszörnyűbb tragédia, amikor megelőzhető lett volna egy huszonéves lány halála A legszörnyűbb tragédia, amikor megelőzhető lett volna egy huszonéves lány halála

Hatvanban egy veszélyesen gyors úton kellett a 24 éves R.-nek átkelnie, amikor munka után az autójához igyekezett. Naponta több százan kelnek át az úton, ahova érthetetlen módon nem akartak az illetékesek zebrát.

december 1. 09:48

Nem állunk azonos oldalon Oroszországgal Nem állunk azonos oldalon Oroszországgal

Miközben zajlik az ország militarizálása, és fenyegetővé válik a háborús veszély, mindig akadnak olyanok, akik nem tudják eldönteni, hova álljanak. A hadsereg konferenciáján, ahol a miniszter hirdette meg az irányt, egy katonai szolgálatra alkalmatlan ember is nehezen őrzi meg a higgadtságát.

november 27. 13:44

2018-ban nem kellene vitatkozni arról, hogy szükséges-e a kézírás vagy már mindent oldjunk meg számítógépen keresztül. Nyilván a progresszív válasz az, hogy a gyerekeket leginkább programozásra nem pedig szépírásra kell megtanítani, de ismerjük be, ez a világ minden, csak nem progresszív és egyáltalán nem egyszerű. Pragmatikusan és a magunkkal kapcsolatos elvárás is az, hogy megtanuljunk írni, gyakoroljuk a kézírást, hogy ha egyszer majd mondjuk lekapcsolják az áramot, és az akksik is kifogynak, a belénk szorult és kikívánkozó gondolatainkat is papírra tudjuk vetni. Meg egyébként is, kézzel írni emberi. Romantikus, reneszánsz és SZEXI.

Muszáj volt deklarálni az írással kapcsolatos nézeteimet, mielőtt nekikezdenék annak a történetnek, amely a pokol kénköves tüzén keresztül mutatja meg a helyünket (helyemet) a világban.

IMG 4912

Csekkes postai befizető vagyok, és évek óta azon töröm a fejemet, hogy miért kell a sárga csekken feltüntetni számmal ÉS betűvel is az összeget, amit be akarunk fizetni. Éppen egy éve rá is kérdeztem a postán, hogy mégis, miért várják el az emberektől, hogy írják le az összes csekkükre, ráadásul kétszer, betűkkel is az összeget. Azt írták, hogy azért, mert ez a szabály, és 

hogy egyértelműen azonosítható legyen a befizetendő összeg, például a számok vagy a betűk esetleges olvashatatlansága esetén.

Ok, tehát figyelsz? Hogy azonosítható legyen. Én nem figyeltem, ezért a decemberi postázásomnál két csekkemet egyszerűen visszadobtak azzal, hogy olvashatatlan az írás (hangsúlyozták, nem csúnya, hanem olvashatatlan). Én ezzel nem tudtam mit kezdeni, egy pillanat alatt hülye ügyfél vált belőlem. A törzshelyemen ráadásul! Úgyhogy könyörögtem, rimánkodtam, értetlenkedtem, még egy másik ügyféllel össze is szólalkoztam, de a posta kérlelhetetlen volt. Mehetek, ahova akarok az olvashatatlan (amúgy tényleg nem csúnya) írásommal. Ekkor az ellenállás lángjai kezdtek lobogni bennem, és rájöttem, eljutottam a Mátrix legvégére. Magához a rendszer gyenge pontjához: az emberhez.

Gondolj bele, havonta 17,5 millió csekket fizetünk be, évente 210 milliót (2016-os adat - a Posta), elég lenne, hogy csak olvashatatlanul odafirkálod az összeget, és a rendszer megbénulna. Ott állsz a pénzeddel, és a rendszer nem tudja, hogy mit akarsz.

Szavazz: szerinted van értelme kiírni a számokat a csekkre?

Van értelme a csekkre kézzel is odaírni a számot?

  • 4112
    Mi értelme van a postának?
  • 2421
    Persze, ez van a posta szabályzatában
  • 2199
    Troll vagyok, hova kell kattintani?

28 évesen még jó ötletnek tartotta hamisított rendszámmal közlekedni egy kiskörei férfi. Nem jutott azonban messzire, a helyi rendőrök csütörtökön 14 óra 20 perc körül a Kossuth úton megállították a suzukis helyit. Az szembeötlő volt, hogy az első rendszám nem stimmel, egy fémtáblára rajzolt utánzat: hamis.

Mit ad isten, a hátsó rendszám sem volt okés, az meg egy másik járművé volt.

A rendőrök O. Olivért előállították a Hevesi Rendőrkapitányságra, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Gábor Tiszaújvárosban született, majd a szülők válása után a rokkantnyugdíjas anyukájával Szentesre költöztek. A rengeteg nélkülözés ellenére is kettejük kapcsolata kiváló volt, majd a fiú Angliába ment dolgozni, és onnan segítette a létminimum feléből élő édesanyját.

Rendszeresen beszéltek, de az idén augusztusban a fiú nem válaszolt az anyja telefonhívására. A nő mindenhol kerestette, végül a rendőrök értesítették a nőt, hogy a fiút Londontól 25 kilométerre, Epping Forestben találták meg felakasztva.

A nő és a barátok nem értik, nem hiszik a történteket, de a fiút szeretnék hazaszállíttatni, erre azonban nincs pénzük. Ez a felhívás azért született, hogy ha segíteni szeretne, akkor megtehesse az alábbi linken.

Via Szeretlekmagyarország.hu