Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Bolcsó Dániel

A Föld sokkal gyorsabban létrejött, mint gondoltuk A Föld sokkal gyorsabban létrejött, mint gondoltuk

Ez arról is sokat elárul, milyen valószínűséggel található máshol az univerzumban víz és élet.

6 órája

Szólni fog a Twitter, ha egy politikus hazudik Szólni fog a Twitter, ha egy politikus hazudik

Márciustól nagy színes doboz jelezheti, ha egy ismert ember posztjában megszaladnak a tények.

tegnap, 18:38

Emberi csontokból épült falakat találtak Belgiumban Emberi csontokból épült falakat találtak Belgiumban

A 15. századi maradványokból álló, páratlan leletbe a genti katedrális bővítésekor botlottak.

tegnap, 15:47

Japán első reptéri kutyamosdóját hozták létre az oszakai Itami repülőtéren. A kültéri területen felállítottak egy rudat, amelynek a tövébe a reptérre érkező kutyák utazás előtt könnyíthetnek magukon, és felállítottak egy kutyazuhanyt és itatótálakat is. Miután a kutya végzett a dolgával, a pisilőrúd ugyanúgy lehúzható, akár egy piszoár a férfi mosdóban.

A kutyavécé célja, hogy az utazásra készülő állatok még a gépre szállás előtt végezzék el a dolgukat. A segítőkutyák egyébként továbbra is használhatják a mozgássérülteknek fenntartott vécéket az épületen belül.

Vasárnap mi is megírtuk hogy hirtelen váratlansággal elhunyt Gyurcsány Ferenc Youtube-csatornája, de akkor még nem is sejtettük, milyen banális, egyben mégis szürreálisan szövevényes oka van a kényszerű elnémulásnak.

Miután hétfő délután helyreállt a rend, és a csatorna megint elérhetővé vált, a 444 írta meg, mi is történt valójában. Nézzük előbb a száraz tényeket:

 • Vasárnap még maguk Gyurcsányék se tudták, miért kapták a tiltást, mert állításuk szerint soha még csak egy figyelmeztetést se kaptak, pedig a Youtube szabályzata szerint alapjáraton 3 figyelmeztetést kell kapni és figyelmen kívül hagyni 90 napon belül, hogy ehhez a drasztikus eszközhöz nyúljanak.
 • Hétfőn délután, pár perccel 18 óra után a Youtube visszaállította a csatornát.
 • Ekkor derült csak ki, 2 különböző felhasználó tett 3 bejelentést Gyurcsány ellen, azt állítva, hogy szerzői jogot sértett.
 • A Youtube lelőtte a csatornát, kivizsgálta a panaszokat, majd miután azokat megalapozatlannak találta, feloldotta a tiltást, sőt védetté nyilvánította Gyurcsányt, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

Mindennél azonban sokkal érdekesebb a két felhasználó, aki feljelentette Gyurcsányt: egyikük felhasználóneve Sáska Arcú Cigány, a másikuk az emailcíme alapján a Köcsög Patrik névre hallgat.

Sáska Arcú Cigány ráadásul azt állította, hogy ő a Monty Python legendás filmjének, a Brian életének a jogtulajdonosa.

Mindez persze elég vicces, de azért gondoljunk bele egy pillanatra, hogy mi történt. Ahhoz, hogy valaki elérhetetlenné tegye Magyarország egyik legismertebb emberének csatornáját a világ legnagyobb videómegosztóján – még ha csak időlegesen is –, elég azt a meglehetősen abszurd állítást tennie, hogy övé egy világhírű film szerzői joga, és ezt a Youtube – még ha csak időlegesen is – simán elhiszi neki. És akkor még egyszer: az illető mindehhez a Sáska Arcú Cigány felhasználónevet választotta.

Ha Orbán Viktornak egyszer lesz Youtube-csatornája, kitől érdemes tartania?

 • 4834
  Soros Györgytől
 • 824
  Tücsökfejű Fekától
 • 578
  Szararc Szabitól

Eric Bugenhagen mindkét címbeli tevékenységet előszeretettel űzi, ezért úgy gondolta, miért is ne próbálná meg kombinálni a kettőt. Tényleg, miért is ne?

 

Bugenhagen a fenti videón szólózás közben nagyjából 160 kilót nyom ki a vállával – a heavy metal sose volt még ilyen adekvát kifejezés.