Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bolcsó Dániel

Soha nem is álltak le az amerikai választást megtámadó orosz hekkerek Soha nem is álltak le az amerikai választást megtámadó orosz hekkerek

Csak eddig nem lehetett biztosan hozzájuk kötni, amit azóta csináltak. Most sikerült.

4 órája

Rejtélyes kiberkémek támadása alatt áll Venezuela Rejtélyes kiberkémek támadása alatt áll Venezuela

A Machete egy évtizede lopkodja latin-amerikai országok katonai titkait, nem tudni, ki áll mögötte.

tegnap, 17:25

A náci titkosszolgálat elitbordélyban hallgatta le a külföldi diplomatákat A náci titkosszolgálat elitbordélyban hallgatta le a külföldi diplomatákat

Na meg jó pár nácit is. Mussolini veje, Heydrich és Göbbels is megfordult a szalonban, amit a németek mellett a britek is bepoloskáztak.

október 13. 06:21

A főpolgármestert az Azonnali telefonos villáminterjúban kérdezte azután, hogy ellenfele, az összellenzéki támogatású Karácsony Gergely egyre nagyobb különbséggel vezet a főpolgármester-választáson.

Tarlós azt mondta, nem csalódott, és bár az előzetes számok nem ezt mutatták, ő 71 évesen eleve nem is volt olyan helyzetben, hogy emiatt csalódott kellene, hogy legyen. Ezzel lényegében megismételte, amit a választás előtt több helyen, például az Index interjújában is elmondott: neki kisebb a vesztenivalója, mint ellenfelének.  Részletekbe nem akart bocsátkozni, mert mint mondta, a végeredmény még nem ismert.

Helyszíni tudósítónknak Hollik István kormányszóvivő a Fidesz eredményváróján azt mondta, hogy a kormány tiszteletben tartja a fővárosiak döntését, és akkor is együttműködésre törekszik a főpolgármesterrel, ha az Karácsony Gergely lesz.

(Azonnali)

Frissítés: Bár végeredmény még mindig nincs, Karácsony Gergely közben lényegében megnyerte a főpolgármester-választást, Tarlós István már fel is hívta gratulálni.

 

Legalábbis nem elég gyorsan

Swift a Tonigh Show legutóbbi adásában a házigazda Jimmy Fallonnal csapott össze a Name That Song (Nevezt meg a dalt) nevű játékban. Ennek az a lényege, hogy a show házi együttese elkezd játszani egy ismert dalt, de először csak egyetlen hangszerrel, aztán fokozatosan egyre többen kapcsolódnak be. Aki előbb ismeri fel a lecsupaszított számot, nyeri az adott kört.

Eleinte jól is ment a dolog az énekesnőnek, de az utolsó szám jó darabig kifogott mindkettőjükön. Végül Fallon volt a gyorsabb, ő ismerte fel, hogy a banda a Shake It Offot játssza – amely viszont Taylor Swift száma. Volt is aztán nagy kacaj, szégyenkezés meg cukkolás, minden, ami ilyenkor egy ilyen show-ban kell.

Itt lehet megnézni a teljes szegmenst, a végén a csattanóval:

 

Bolíviában van egy út, amit szokás a világ legveszélyesebbjének tartani, így annak rendje és módja szerint meg is kapta a halálút becenevet. Közel 3,5 kilométeren gyűrűzik felfelé, mélyen fekvő dzsungelből indul, majd az Andok havas csúcsai között lyukad ki, van is ott minden, eső, köd, hegyomlás és hasonlók. És ahogy a név is jelzi, nem egy halálos áldozata is volt már.

Na most képzeljék el, hogy egy 70 éves nagymama teker a biciklijével felfelé a halálúton – és még élvezi is. Márpedig éppen ez történt a bolíviai Mirtha Munoz esetében, aki ráadásul nemcsak kirándulgatott a környéken, hanem a Skyrace nevű 60 kilométeres extrém kerékpárversenyen vett részt minden idők legidősebb indulójaként. Egyébként ő a verseny egyik társalapítója is.

Munoz még évekkel korábban, terápiás jelleggel szokott rá a biciklizésre: családja és a pszichológusa javaslatára vágott bele, miután váratlanul meghalt a fia. Úgy tűnik, bevált, és azóta eléggé bele is lendült, bár saját bevallása szerint a lazább tekerést is élvezi, amikor a hat unokájával biciklizhet együtt.