Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Bolcsó Dániel

Mesterséges intelligencia nélkül összeomlana a Facebook Mesterséges intelligencia nélkül összeomlana a Facebook

A gépek egyre többet tanulnak maguktól, de az új-zélandi terror rajtuk is kifogott. Mi lesz az MI-kutatás jövője? Tényleg nem hallgat le a Facebook? A cég párizsi központjában jártunk.

tegnap, 16:15

A Google elveszi az Androidot a Huaweitől A Google elveszi az Androidot a Huaweitől

Trump tiltólistára tette a kínai céget, most pedig úgy néz ki, ezentúl nem lesz a mobiljaikon Gmail, Youtube, Google Térkép, és még sok minden.

május 19. 22:40

Bűnfigyelő appok konzerválják a rasszizmust Bűnfigyelő appok konzerválják a rasszizmust

Egyre népszerűbbek Amerikában a helyi bűnözést követő közösségi appok, amikkel az emberek gerjeszthetik a saját félelmeiket és szemmel tarthatják a szomszédot. Na meg a gyanús feketéket.

május 19. 15:33

Úgy tűnik, a Google autóján kifogtak a magyar utak, vagy legalábbis figyelmetlen volt a sofőr, mert az autó egy árokban kötött ki a mellette haladó földút helyett – derül ki azokból a fotókból, amelyeket a Vezess.hu egyik olvasója küldött az oldalnak.

guuug
Fotó: Olvasói fotó / Vezess.hu

A képek állítólag Borsod megyében készültek, ami könnyen lehet, mert a Google térképének utcanézetéhez felvételeket készítő autók a projekt oldala szerint május és október között több magyar régióban megfordulnak, többek között Észak-Magyarországon is.

Majdnem napra pontosan egy hónappal azután találtam magam Párizsban, hogy leégett a Notre-Dame tetőszerkezete, ezért el is ugrottam a székesegyházhoz, hogy körülnézzek a környéken.

Bemenni persze még most sem lehet, sőt a közvetlen közelébe se, minden oldalról kordonok és rendőrök védik, és továbbra is jól látszanak a tűzvész nyomai. Ennek ellenére az élet gyorsan visszatért, a helyiek ugyanúgy ücsörögnek a Szajna-parton, mint mindig, és a turisták se kattintgatnak kevesebbet, csak most néhány új látványosságot: a leomlott huszártorony hűlt helyét és a környéket benépesítő rendőröket is bőszen fotózzák.

Kattintásra nyílik a galéria a többi képpel:

Ahogy a tűzvész után mi is megírtuk, a körülményekhez képest egész jól megúszta a Notre-Dame, illetve a benne őrzött kulturális kincsek. Persze így is hosszú felújítás elé néz, amelyre már több mint egymilliárd euró össze is gyűlt. Addig is, amíg elkészül, a tervek szerint ideiglenes fatemplom helyettesítheti majd.

Én egyébként nem várost nézni mentem Párizsba, hanem a Facebook első európai mesterséges intelligenciás bemutatójára, úgyhogy hamarosan erről is jelentkezek érdekfeszítő tartalommal.

Kacsabaj a csatornában

Ezzel a kiváló címmel adta hírül honlapján a rendőrség, hogy sikerült kimenteniük 12 kiskacsát egy szegedi csatornából.

Az állatok még hétfő reggel estek egy vízelvezető árokba a Csongrádi sugárúton, ahonnan egy lakossági bejelentés után a helyszínre érkező két készenléti rendőr halászta ki őket egy szűrő és az arra kötött madzag segítségével.

A mentőakció után a kiskacsákat az anyjukkal együtt biztonságos helyre – a közelben levő Vértóhoz – szállították, ahol szabadon engedték őket.

Mindezt egy egész sorozatnyi képben is megörökítették: