Valér
4 °C
8 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Nanking megerőszakolása volt a Távol-Kelet holokausztja Nanking megerőszakolása volt a Távol-Kelet holokausztja

A kínai városba 80 éve tört be a japán hadsereg, és a katonák hat héten át tartó, borzalmas vérengzésbe kezdtek. A sebek a mai napig nem gyógyultak be.

december 12. 23:31

Mi történik azzal, aki az űrben hal meg? Mi történik azzal, aki az űrben hal meg?

A NASA egyik ötlete, hogy a testét le kell fagyasztani, majd addig rázni, míg elporlad.

december 10. 20:35

Az Apple napi két liter műizzadságot állít elő Az Apple napi két liter műizzadságot állít elő

Ezzel tesztelik, hogy bírják-e termékei az igazit.

december 6. 05:18

Szerintem az Örs vezér téri Sugárban kiállított jegesmedvebanda. Igen, a címben felsorolt összes kategóriában egyszerre:

Már ki tudja, hány éve minden decemberben kirakják az emeleti folyosóra. Mikor először találkoztam vele, kultúrfölényem biztos tudatában szörnyülködtem rajta. A következő évben már csak elnézően megmosolyogtam. Megint egy évvel később kedves ismerősként köszöntöttem. Idén pedig már alig vártam, hogy végre újra felbukkanjanak a zenélő macik:

 

Láthatóan a gyerekek is szeretik őket, bár pár éve egy kicsi mintha inkább megijedt volna tőlük.

Ha önnek is van kedvenc vagy legjobban gyűlölt karácsonyi izéje, küldje el nekem, és ha elég valamilyen, megmutatjuk a többi olvasónak is.

Orbán Viktor tegnap újabb parádés parlamenti válasszal szórakoztatta a Fidesz-frakciót. Ahogy akkor írtuk, Demeter Márta, az LMP-frakció tagja érdeklődött nála a szaúdi Gaith Pharaon ügyéről, illetve a zűrös néhai üzletemberhez fűződő viszonyáról. A miniszterelnök minderre azzal gondolt válaszolni, hogy "Hát, ö, mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselő társam! Boldog karácsonyt kívánok!"

De a videón nem is ez a méltán nagy figyelmet kapott válasz volt a legtanulságosabb, hanem Orbán reakciója még Demeter felszólalása alatt:

Dec 12 2017 9 24 AM - Edited.gif

Ön szerint mire gondolhatott közben a miniszterelnök?

 • 3230
  Mondja csak, közben a szaúdiak pénze már úgyis nálunk van.
 • 2523
  Ejnye, de kis heves ma a kishölgy!
 • 1263
  Ajjaj, lehet, hogy most az egyszer igazán megszorongatnak? Loooooooool.
 • 768
  Hát magácska meg hol hagyta a férjét?

10 ezer dollár nagyjából 2,6 millió forint, vagyis nem kis pénz. Pláne, ha az ember épp hajléktalan. Ilyen értékű csekket talált egy Elmer Alvarez nevű hajléktalan New Havenben, de ő fogta, és visszaadta a nőnek, aki elejtette.

A becsületessége nem is maradt jutalom nélkül, a csekket visszakapó Roberta Hoskie nevű üzletasszony pénzt, ingyenes képzést és lakást ajánlott fel neki. Egyetlen feltétele volt: adja tovább a szerencséjét. Vagyis miután talpra állt, segítsen ő is a hozzá hasonló helyzetben lévőkön.

Bár a sztori nemcsak Hollywood-, de erősen pr-szagú is, mégis hitelt ad neki, hogy Hoskie tapasztalatból beszélt, amikor a segítség fontosságát hangsúlyozta: egykor ő maga is hajléktalan volt.