Olivér
4 °C
8 °C

Bolcsó Dániel

Mennyi vér van az emberi testben? Mennyi vér van az emberi testben?

Na és mennyit veszíthetünk úgy, hogy még ne legyen belőle baj?

tegnap, 05:06

Eldőlt: megváltozik a kilogramm definíciója Eldőlt: megváltozik a kilogramm definíciója

Megszavazták a változtatást, 2019-től az elektromos áramhoz képest határozzák meg a tömeg mértékegységét.

november 16. 16:29

26 millió sms szövege volt szabadon elérhető a neten

Köztük sok olyan, amiben cégek küldtek ki biztonsági kódokat.

november 16. 14:59

Vagy talán inkább ne. A lehetőség mindenesetre megvan rá, a Throwboy webshopjában mindössze 39,99 dollár, vagyis tizenpárezer forint ez az ízléses darab:

De van itt minden, tumblres, youtube-os vagy éppen iPodos párna is, kinek milyen digitális termékhez húz a szíve. Persze egy valódi kakaemoji-párnára se lehet rossz álomra hajtani a fejünket.

(Mashable)

Stefan Draschan egyik projektje arról szól, hogy múzeumokban dekkol, és arra vár, hogy megjelenjen egy olyan látogató, aki színben vagy stílusban – tudtán kívül – tökéletesen passzol a műalkotáshoz, amelyet éppen megtekint.

Az eredmény gyakorlatilag önmaga is műalkotás, de legalábbis szórakoztató. Itt egy példa:

 

A többi képért ide kattintsanak, ez itt meg egy válogatás a legjobb párosításokból.

Évszázadok után látható újra együtt Nagy Konstantin római császár híres szoborkolosszusának keze és mutatóujja a párizsi Louvre-ban – írja az MTI.

Konstantin bronzszobrának maradványait a római Capitoliumi Múzeumban őrzik, a töredékek a múzeum egyik fő attrakciójának számítanak – csakhogy a a császár kezéről eddig hiányzott a mutatóujj. 1584-ben választhatták le a szobor többi részéről, akkor, amikor a földgömböt, amelyet Konstantin eredetileg a kezében tartott, egy kilométerkőre helyezték a Via Appián. A Louvre-ban viszont idén júniusban fedezték fel, hogy már 1863 óta a gyűjteményükben található a 38 centiméteres aranyozott ujj.

A hiányzó mutatóujjra Giampietro Campana római bankár és műgyűjtő gyűjteményében bukkantak rá francia kutatók. A több mint 12 ezer darabos gyűjtemény egy részéhez még III. Napóleon alatt jutott hozzá a Louvre, és most a római Capitoliumi Múzeumtól és a szentpétervári Ermitázstól kölcsönkapott tárgyakkal együtt újraegyesítve mutatják be.