Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Robothal segít felfedni az óceán titkait Robothal segít felfedni az óceán titkait

SoFi már olyan halszerűen mozog, hogy az igazi halak se nézik ki maguk közül.

március 22. 11:04

Hogyan tudja végleg törölni magát Facebookról? Hogyan tudja végleg törölni magát Facebookról?

Ha inkább csak rendbe tenné a beállításait, hogy ne férhessen bárki az adataihoz, azt is mutatjuk.

március 21. 15:55

Nagy bajban Trump adatmágusai, de a Facebook is aggódhat Nagy bajban Trump adatmágusai, de a Facebook is aggódhat

A Trump-kampány digitális guruit gyors egymásutánban két botrány is érte, de az egyikben Zuckerbergék az igazi hunyók. Mi ez a világraszóló felhajtás a Cambridge Analytica körül?

március 20. 20:44

Ha ön csak most eszmélt, nincs oka szégyenkezni, kis híján én is lemaradtam róla. Aztán megláttam a WWF Hungary Facebook-oldalán ezt a képet:

 

Ahogy a sarkvidéki jég a globális felmelegedés következtében egyre gyorsabban olvad, a jegesmedvék is kevesebbet tudnak vadászni. Kiváló szaglásuk az emberek lakta területekre tereli őket, ahol gyakran kerülnek konfliktusba a lakosokkal. Az oroszországi Amdermában azonban a helyiek "jegesmedve őrséget" hoztak létre, melynek köszönhetően jelentősen lecsökkent a ragadozók és az emberek közti összetűzés

– írja bejegyzésébentermészetvédő szervezet.

A walesi Porthmadog városában található Eifion Wyn általános iskolában olyan nagy gondot okoznak a gyerekeket terrorizáló sirályok, hogy az iskolavezetés szokatlan lépésre szánta el magát: felbéreltek egy sólymot és egy ölyvet, hogy tartsák távol a kellemetlenkedő állatokat.

Az iskolaudvarban fészkelő sirályok szokásává vált, hogy zuhanórepülésben csapnak le a rémült gyerekekre, akiknek emiatt tavaly például a legmelegebb nyári napokat is az épületben kellett töltenie.

A vezetés azért döntött a természetes megoldás mellett, mert a sirályok védett állatok, és szegények amúgy is csak a fiókáikat védték, minek bántanák őket. Maga az ötlet, hogy ragadozó madarakkal kergessék el a kellemetlenkedő állatokat, amúgy már jól bejáratott módszer Nagy-Britanniában: Rufus, a galambriasztó ölyv jó pár éve őrzi már a wimbledoni teniszpályák nyugalmát.

 

A Slow Mo Guys nevű Youtube-csatorna tűpontosan azt az igényt elégíti ki, amit a neve is ígér: a srácok mindenféle érdekes jelenetet vesznek fel szupergyors kamerákkal, hogy aztán szuperlassítva visszanézzék, és ujjongjanak milyen jó. Mindezt 4k felbontásban, mert ha már lassítunk, lássuk a részleteket is.

A legújabb epizódban egy tűzoltótömlő erejét szemléltetik: egyikőjük heroikus küzdelmet folytat az itt most épp a nagy víznyomás által képviselt elemekkel, a másik meg úgy röhög, ahogy nem szégyelli: