Valter
16 °C
31 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Balesete után hét napig hűtővízen élt egy portlandi nő

Lesodródott egy sziklafalról a tengerparton, egy héten át keresték, agyrázkódással megúszta.

tegnap, 10:37

Trump embere: Lehet, hogy rám utalgat az orosz kémek elleni vádirat Trump embere: Lehet, hogy rám utalgat az orosz kémek elleni vádirat

Roger Stone levelezett azzal a hekkerrel, akiről Robert Mueller kimondta, hogy orosz ügynök.

tegnap, 08:53

Tüntetők és rendőrök csaptak össze Chicagóban

A tiltakozás oka, hogy egy rendőr agyonlőtt egy fegyveres férfit az utcán. Több rendőr megsérült.

tegnap, 08:06

Pénteken írtunk arról, hogy dupla jéghegyhelyzet van Grönlandon. Egyrészt egy hat kilométer széles jégtömeg szakadt le egy gleccserről a sziget keleti részén. Másrészt egy Innaarsuit nevű part menti falu lakosságát tartja rettegésben egy hatalmas jéghegy.

Utóbbiról videó is készült, amelyen látszik, ahogy olvad a jégtömb, és egy nagy darab jég a tengerbe hullik, a víz meg azzal a lendülettel felcsap a partnál:

 

Az óriási tömb olyan közel sodródott a településhez, hogy fennáll a veszélye, hogy borjadzás esetén szökőárral borítja be a falut. A jéghegy ugyanakkor a jelek szerint leér egészen a tengerfenékig, és egyelőre nem mozdult meg. A parthoz közeli veszélyzónában élőket ezért átköltöztetik a falu magasabban fekvő területeire.

Az amerikai légierő legalább három alkalommal darabonként 10 ezer dollárt (2,8 millió forintot) fizetett a vécék borításának cseréjéért a vietnami háború idejéből hátramaradt, de még ma is használatban lévő C-5 Galaxy teherszállító repülőgépeken. Legutóbb tavaly csengették ki ezt a szép összeget egy ilyen alkotásért:

toiletcover
Fotó: US Air Force

Azért ilyen drága a dolog, mert a gyártó érthető módon már nem gyárt ilyesmit, ezért minden alkalommal külön a kormánynak kell előállítaniuk egy-egy darabot. A légierőnél viszont megelégelték, hogy egy vagyont fizessenek ki vécéborításra, ezért úgy döntöttek, inkább kinyomtatják maguknak 3d nyomtatóval. Így lett a 10 ezer dolláros tételből 300 dollár, vagyis a 2,8 millió forintból bő 80 ezer.

Még hogy az állam nem tud spórolni!

Oleg Szirota szerint a francia válogatott sikerének kulcsa, hogy a sajtbarát nemzet csapata nagy erőkkel fogyasztja az ő helyi készítésű sajtjukat az egész világbajnokság során.

Szirota szerint 400 kiló sajtot adtak el a vb alatt, és a lelkes vásárlónak bizonyuló francia csapat napi hármat rendel a videóban is látható malomkeréknyi sajttömbből: