Dezső
15 °C
28 °C

Bolcsó Dániel

újságíró Tech-Tudomány

Elegem van a Facebookból! De hova menjek helyette? Elegem van a Facebookból! De hova menjek helyette?

Egyre több a botrány a cég körül, töröljük magunkat! – mondják sokan. Persze mondani könnyű. Na de mik az alternatívák?

6 órája

Újabb bizonyítékot találtak a titokzatos kilencedik bolygó létezésére Újabb bizonyítékot találtak a titokzatos kilencedik bolygó létezésére

Felfedeztek egy aszteroidát, ami pont úgy kering, mintha a kilencedik bolygó térítette volna el.

tegnap, 23:41

A hatóság szerint nem öngyilkos pilóta okozta a maláj gép tragédiáját A hatóság szerint nem öngyilkos pilóta okozta a maláj gép tragédiáját

Az ausztrál vizsgálóbiztos szerint komolytalan a napokban újra felröppent elmélet.

tegnap, 22:40

A londoni British Museum gyűjteményébe kerül Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi származású játékosának zöld futballcipője, ókori egyiptomi saruk és ékszerek társaságában fogják kiállítani – írja az MTI.

A Salah lábára szabott Adidas-cipőt a cég adományozta a múzeumnak abból az alkalomból, hogy a 25 éves játékos rúgta a legtöbb, 32 gólt az idei szezonban, ezzel elnyerte a Premier League Aranycipőjét.

A cipő az Egyesült Királyságban játszó, de globális hatású, modern egyiptomi ikon történetét meséli el

– indokolta egy sportcipő kiállítását Neal Spencer, a múzeum egyiptomi és szudáni gyűjteményének vezetője.

A cipő része lesz annak a szélesebb körű modern egyiptomi projektnek, amelyet 2016-ban indítottak, hogy a gyűjteményt kortárs egyiptomi anyaggal gazdagítsák

Emlékeznek még az internetet két táborra szakító kék/fehér ruhára? A legfrissebb 15 perces őrület a Yanny/Laurel vita: az utóbbi néhány napban terjed a neten egy hangfelvétel, amit meghallgatva az emberek egyik fele teljesen egyértelműen azt a szót hallja, hogy Yanny, a másik fele meg fel nem fogja, hogy lehetne bármi mást belehallani, mint azt, hogy Laurel. (Nyilván az utóbbi az igazság, ezen vitázni is kár.)

Ha nem találkozott volna vele, itt egy kis emlékeztető:

 

Ha kiértetlenkedte magát azon, mi ezen olyan nagy durranás, és hogy hallhat ebbe bárki mást, mint amit ön, készülhet az újabb kiakadással, mert egy instagrammer gondolt egyet, és kerekített a hangzó rejtvényhez egy feliratot is, persze direkt úgy, hogy mindkét szót bele lehessen olvasni:

 

Ön mit lát?

  • 1767
    Én egy újabb értelmetlen netes hülyeséget látok.
  • 1366
    Yanny
  • 688
    Laurel

/via Daily Mail/

Persze nem örökre, csak június 1-jéig, és nem azért, mert megőrültek, hanem mert így promózzák az új Star Wars-előzményfilm közelgő bemutatóját.

A rendes körülmények között Sol nevű megálló kapta az ideiglenes nevet, és ezek szerint aki egy messzi-messzi galaxisba tart, annak itt érdemes átszállnia.

Készült egy promóvideó is a közigazgatási popkultdiliről, ahol feltűnik Chewbacca is: