Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Bozsó Ágnes

Tüntető rendőrök lőttek rá egy brazil politikusra Tüntető rendőrök lőttek rá egy brazil politikusra

A politikus markolóval próbálta eloszlatni a jobb fizetést követelő rendőrökből álló tömeget.

február 20. 15:43

Alsógatyában sétált haza az elbocsátott amerikai rendőr

Richard Lee azt a parancsot kapta elbocsátásakor, hogy haladéktalanul adja át az uniformisát, aminek eleget is tett.

február 20. 14:23

Hadházy sajtótájékoztatóján trollkodott Simonka György Hadházy sajtótájékoztatóján trollkodott Simonka György

A költségvetési csalással vádolt fideszes politikus egyszer csak beállított Hadházy eseményére, amikor az éppen róla beszélt.

február 14. 23:18

Úgy tűnik nem muszáj az embernek egy lóversenypályáig elfáradni, és jegyet venni ahhoz, hogy megnézhessen egy jó kis ügető-versenyt. Legalábbis erről tanúskodik egy írországi videó, amin egy dublini autópályán megrendezett ügetőversenyt mutat be nekünk. 

A verseny helyszínéül választott autópálya egyébként csak tetézi az izgalmakat, ugyanis egy eléggé forgalmas útról beszélünk. Talán nem is baj, hogy versenyen résztvevő két ló még autós felvezetést is kapott, illetve egy népes szurkolóközönséget, akik az autókból félig kilógva nézték a verseny állását. A videón hallatszó kiabálásból annyi információt kapunk még, hogy az egyik ló a Starlight, azaz Csillagfény névre hallgat. A nyertesről egyelőre semmi hír. 

paci

Stella Wedell még a kilencvenes években hagyta el az egyik magnókazettáját, amikor Mallorcán nyaralt. A kazettán Disney-slágerek és Bob Marley-dalok voltak, az akkor 12 éves Weddel pedig azt hitte, hogy örökre elvesztette.

 

Aztán két évtizeddel később mégis megtalálta a kazit egy stockholmi kiállításon. Mint kiderült, a kazettát kb. 2500 kilométerrel odébb, a Fuerteventura nevű szigeten találta meg Mandy Barker, egy brit művész, aki a partra vetett műanyag szemeteket dokumentálja.

Miután megtalálta, Barker szervizbe küldte a kazettát, hogy újra meg lehessen hallgatni. Nagy meglepetésére sikerült a javítás, így a kiállításon a kazetta mellé a rajta szereplő dalok listája is kikerült.

Amikor Wedell meglátta a kazettán lévő számok listáját, gyanakodni kezdett, hogy ő lehetett a tulajdonos. Wedell egy kis keresgéléssel megtalálta azt az 1993-ban kapott CD-t, amelyről lemásolta a számokat a kazettára, hogy utazás közben is hallgathassa őket.  Az eredeti CD ugyan tartalmazott még három számot, de Wedellnek felderengett, hogy azokat már nem szerette annyira, ezért nem is kerültek rá a másolatra.

Így pedig már egészen biztos, hogy tényleg a saját, 20 évvel korábban elhagyott kazettáját találta meg.

(CNN)

-Yb4j j9.png

Mark Rutte
Mark Rutte
Fotó: Carl Court / Getty Images Hungary

Ez itt Hollandia minisztere. Bárki máshoz hasonlóan addig nem parkolhatja le a biciklijét, amíg le nem csekkolom a kártyáját. 

Ezekkel kommentálta egy Hollandiában élő kurd származású "biciklimélygarázs" őre, hogy még a miniszterelnök, Mark Rutte bérletét is le kell ellenőriznie. A férfi Twitterre posztolta ahogy lecsipogja a megérkező Rutte kártyáját, elviccelődik vele azon, hogy nincs körülötte egy biztonsági őr se.

Ez aztán ország! Itt maradok halálom napjáig!

- zárta a le a találkozást a parkolóőr.