Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Bozzay Balázs

Továbbra is tömegek járnak a Normafára Továbbra is tömegek járnak a Normafára

Sokan fittyet hánynak a korlátozásokra. Azt kérik, hogy a budai hegyek kevésbé forgalmas részeit keressék.

2 órája

Nem vagyok fertőzött! Ne mondja meg, hogy hova álljak! Nem vagyok fertőzött! Ne mondja meg, hogy hova álljak!

Sokan a bolti eladókon vezetik le a feszültséget, pedig ők sem tehetnek róla, hogy járvány van. Ráadásul különösen veszélyeztetettek, maszkot ők sem kapnak, és egy forgalmasabb boltban egy nap akár 10 ezer ember is megfordul.

tegnap, 16:38

Álomnyaralást ígért, milliókat csalt ki gyanútlan magyaroktól egy tévés műsorvezető Álomnyaralást ígért, milliókat csalt ki gyanútlan magyaroktól egy tévés műsorvezető

Álomnyaralást ígért, sokan be is dőltek neki, mert a műsorai is egzotikus helyeken játszódtak. És egyébként is közkedvelt ember volt, Szűz Mária-szobrot állíttatott, a gyerekeknek pedig Mickey egér- és Télapó-jelmezben, átalakított golfkocsiról osztogatott ajándékokat. Több mint száz károsult is lehet.

március 24. 09:25

A hétfői adatok szerint összesen már 41569-en fertőződtek meg az Egyesült Államokban (ebből 8023 új fertőzött), az elhunytak száma pedig elérte a 504-et . A 40 ezernél is magasabb fertőzött-számmal az USA már a 3. helyre került, ennél több fertőzött eset csak Olaszországban és Kínában található.

Vizsgálják, hogy az USA-ban a többi országhoz képest miért fertőződnek meg ilyen nagy arányban a fiatalok. Egyes vélemények szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy ameirkában nagyon sok fiatal használ e-cigarettát és vaporizátort.

Bill de Blasio, New York polgármestere hétfőn kijelentette: a rendelkezésre álló felszereléssel, további segítség nélkül a New York-i kórházak már csak ezt a hetet bírják ki, azután már "lesznek olyanok, akiket nem tudunk megmenteni, pedig megfelelő felszereléssel őket is meg lehetne menteni". New York állam kormányzója délutánra elrendelte, hogy a New York-i kórházaknak el kell érniük a legalább 50%-os növekedést.

Az Indiában lévő 28 állam és 9 szövetségi terület közül 19-nek rendelték el a teljes lezárását, annak érdekében, hogy meggátolják a járvány terjedését. A többi államban is jelentős korlátozásokat vezettek be.

Ahol teljes lezárást rendeltek ot csak a legalapvetőbb szolgáltatások lesznek elérhetőek, tehát (ahol eddig is volt, ott lesz) víz, áram, egészségügyi szolgáltatások, működni fognak a tűzoltóságok, valamint nyitva maradhatnak az élelmiszerboltok.

Minden más, tehát az építkezések, gyárak, műhelyek, irodák, piacok és templomok is bezárnak, illetve felfüggesztették a busz- és metróközlekedést is.

Hongkong szerdától 14 napra beszünteti a külföldi turisták és az átszálló utasok fogadását, valamint betiltják az alkoholos italok forgalmazását a bárokban és éttermekben.

Teherán pedig az amerikai szankciók feloldását követeli. Ázsiai összefoglaló.

Oroszországban hétfőre egy nap alatt 71 fővel, 438-ra nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 17. Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere arra kötelezte a 65 év felettieket és krónikus betegeket, hogy tartózkodjanak otthon, és kerüljék a személyes érintkezést. Ennek fejében az érintettek havi 4 ezer rubel kárpótlásban részesülnek.

Illja Jemec ukrán egészségügyi miniszter egy vasárnap esti tévéinterjúban kifejtette, hogy szerinte rendkívüli állapotot kell bevezetni az országban.

Horvátországban bár már szombattól betiltották a nyilvános terek, parkok, játszóterek és szabadtéri edzőpályák használatát, a rendőrségnek aznap hangosbemondókon keresztül kellett felszólítani az embereket, hogy térjenek haza otthonaikba. Horvátország ezért vasárnaptól betiltotta a tömegközlekedést az egész ország területén.