Ilona
17 °C
32 °C

Brückner Gergő

újságíró Gazdaság

Nehézkes az új közbeszerzési rendszer Nehézkes az új közbeszerzési rendszer

De csökkentheti a korrupciót. Az EKR-t használókat kérdeztük.

augusztus 16. 10:27

Rosszkor léptek tőzsdére a kínai gigacégek Rosszkor léptek tőzsdére a kínai gigacégek

Kína legtrendibb cégei lettek nyilvánosak. Csak éppen a kereskedelmi háború betett a tranzakcióknak.

augusztus 9. 12:29

Hotel Prora: már megint befuccsolt a nácik elátkozott gigaszállodája Hotel Prora: már megint befuccsolt a nácik elátkozott gigaszállodája

Van egy 4,5 kilométer hosszú szálloda Németországban. Csak még soha, senki nem üdülhetett benne.

augusztus 8. 21:21

Az indiai Orisza államban található egy kis település, Odhanga. A falu lakóinak pechjére általában csak egyetlen postásuk volt az elmúlt tíz évben, Jagannath Puhan. Ő azonban rafinált munkakerülő volt. Ha lehetett, inkább nem kézbesítette a leveleket, hanem elásta őket jó mélyre a postahivatal raktárában – írja a BBC.

Csak aztán a posta elköltözött, és játszadozó gyerekek véletlenül megtalálták a mintegy hatezer elpakolt levelet, köztük ügyfeleknek kiküldött bankkártyákat, állásinterjú-időpontokat, a haditengerészet behívólevelét, ígéretesen induló társkereső-levelezéseket és kisebb csomagokat is. De miért volt rafinált Puhan úr, a lusta postás?

Azért, mert gondosan szelektált. Azoknál a leveleknél, ahol a levél regisztrált volt, mert ajánlott címkével, vagy gyorspostával adták fel, vagyis bármi esély nyílt volna, hogy kiderüljön a turpisság, összeszedte magát és kézbesített. Egyedül a mezei leveleket ásta el.

A Hindustan Times indiai újság szerint 1500 levél még megmenthető állapotban maradt, de a küldemények többsége elnedvesedett, vagy a termeszek táplálékává vált.

Puhan úr azzal védekezett, hogy sokszor fájt a lába, de természetesen azonnal felfüggesztették az állásából.

Különös rendőrségi felvételt publikált a Sky News amerikai hírcsatorna.

A dél-karolinai Bluffton kisváros rendőrségi videóján az látható, hogy a 32 éves Lauren Cutshaw ingatlanügynököt letartóztatják, mert részegen autózott és közben különböző kihágásokat követett el, például megállás nélkül 60 mérföldes sebességgel hajtott át egy stop-táblán.

wmn

A hölgy megpróbálja elérni, hogy ne vigyék be, és az évrendszere változatosan megdöbbentő. Elsősorban az egészen durva rasszista hozzáállása miatt, hiszen a hölgy visszatérően hangsúlyozza, hogy

őt azért nem kell letartóztatni, mert ő egy száz százalékig fehér, még soha meg nem büntetett, tiszta, ápolt, csinos lány.

A további előcitált szempontok pedig már inkább nevetségesek:

  • jól tanultam,
  • pompom-lány voltam,
  • ösztöndíjat is szereztem,
  • a partnerem rendőrségi alkalmazott.

Mindez nem hatotta meg a rendőröket, akik folytatták az intézkedést, de Cutshaw annyit legalább elért, hogy világszerte is lejáratta magát.

Elindult a világ első félig tengervíz alatti múzeumának építése.

jason-decaires-taylor-coralarium-fairmont-maldives-sirru-fen-fus
Fotó: designboom.com

A Maldív-szigeteknek nincs olyan pontja, amely akárcsak 3 méterrel is a tengerszint felett helyezkedne el, éppen ezért a globális felmelegedés és a tengerszint-emelkedés erősen veszélyezteti a kicsi, India közeli országot. Az állam részben erre is szeretné felhívni a figyelmet, például akkor, amikor korábban a kormánya jelképesen a tenger alatt tartotta ülését, vagy amikor megnyitották az 5,8 Under Sea elnevezésű tenger alatti luxuséttermet.

jason-decaires-taylor-coralarium-fairmont-maldives-sirru-fen-fus
Fotó: designboom.com

Most a Conrad Maldives Rangali Island nevű cég jelentette be, hogy megkezdi egy félig tenger alatti szoborpark és tengeri múzeum építését. A Shaviyani atollban felépülő létesítmény a Coralarium nevet kapta és fő célkitűzésének a maldív korallzátonyok védelmét tartja.

A múzeum 50 méterre található el egy népszerű strandtól, belsejében egy rozsdamentes acéllépcsőn közelíthető meg a nyírfából készült szobrok terme, valamint a különleges teknősöknek is helyet adó állatpark.