Zoltán
9 °C
21 °C

Brückner Gergő

újságíró Gazdaság

Ismét listázott a NER Ismét listázott a NER

Ezúttal az MTA munkatársairól készült Figyelő-lista. Természetesen a szerző nevét nem vállalták.

június 19. 21:44

Egyezség az Agrokorról: megmenekülhet a legnagyobb horvát cégcsoport Egyezség az Agrokorról: megmenekülhet a legnagyobb horvát cégcsoport

A részletek nem ismertek, de a horvátok fellélegezhetnek, nem dől be a legnagyobb cégcsoportjuk.

június 19. 18:01

Június 20-án, 17 órakor tartotta évzáró ünnepségét az I. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola (a Batyi). Az ünnepséget, mint mindig, ezúttal is az udvaron tartotta (volna) az iskola. Ebben az időszakban valamiért a Red Bull Air Race is edzést tartott, vagy főpróbát, vagy legalábbis valamit, ami eszméletlen hangos volt. Mindenesetre idén az egész ünnepségből semmit nem lehetett hallani.

Nyilván a pilótáknak fogalmuk sem lehetett arról, hogy amíg ők tébolyító hangokat adnak ki, addig lent éppen diákkórus énekelne, a kis elsősök szavalnának hangosítás nélkül, vagy felolvasnák a kitűnő tanulók nevét, vagy az igazgató elbúcsúzna a több étvizedes pedagóguspálya után nyugdíjba vonuló tanítónéniktől. Ez most teljesen kudarcba fulladt, Nem barokkos túlzás, így történt.

Egy város attól jó, ha sokféle esemény van benne, nyilván olyan is, amely egyesek számára tökéletesen idegen, vagy inkább irritáló. ez ízlés kérdése. A Batthyány tér környéket12,9 millió forintért megbénító esemény eddig sem volt a szívem csücske, a meghekkelt iskolai évzáró után semmivel sem lett szimpatikusabb.

Pár napja már beszámoltunk arról, hogy akadt olyan olvasónk, akinek kínzó hiányérzete támadt, mert bár szeretne, nem kap tájékoztatást a bevándorlás veszélyeiről.  Ezúttal a  magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Facebook-oldalán bukkant fel egy hasonló tartalmú plakátfotó. Vélhetően a hiányérzet fokozódik.

Különös drónra lett figyelmes a román határrendészet az ukrán-román határ román oldalán, Máramarosszigeten. A határőrök vasárnap figyeltek fel a Tisza fölött átröptetett csomagszállító drónra, amely egy máramarosszigeti utcán ért földet. A határrendészek követték a drónt, és sikerült elkapniuk a csomag átvételére érkező férfit. 

Kiderült, hogy a szállítmány 990 csomag ukrán gyártmányú cigarettából állt, amelynek értéke mintegy 800 ezer forint. A Tisza fölött átröptetett csempészcigaretta-szállítmány címzettjét őrizetbe vették - közölte hétfőn a határrendészet közleményére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.