Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Csarnó Ella

csarnoe

újságíró Politika

Minek a gyerekpornó, ha ott a Youtube? Minek a gyerekpornó, ha ott a Youtube?

Kihívásokkal veszik rá a gyerekeket, hogy kívánatos videókat gyártsanak. Magyar kicsik videóit is megtaláltuk a deep weben.

2017. július 31. 20:53

Lelőttek egy ellenzéki jelöltet Venezuelában

Az elnök által kierőszakolt választások elleni tüntetéseknek a helyi sajtó szerint még két aktivista is az áldozatává vált.

2017. július 30. 16:55

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke megtalálta a magyar nőket, lányokat és anyákat leginkább érintő ügyet: egyetlen nő sincs a magyar bankókon, ezen pedig változtatni kell.

Ezzel egyébként nem is lenne olyan nagy gond, és abban is egyet tudok érteni, amit a közlemény ír, miszerint „mindannyiunk érdeke, hogy a nőket jobban elismerje a mindenkori magyar állam.”

De hogy az ellenzék ezen a hajnál rángató, lúggal leöntő, komondoron áteső Magyarországon épp ezt az ügyet karolta fel, azt nehezen tudom értelmezni – ha tényleg azt gondolják, hogy abban a demográfiai csoportban kell szavazókat szerezniük, ahol ez bármennyire is rezonál, akkor még a vártnál is furcsább kampányra számíthatunk.

„A nők sokszor szociális kiszolgáltatottságban, munkabérben, nyugdíjban nem kedvezményezettjei a magyar államnak, éppen ezért legalább ilyen szimbolikus dolgokban el kell ismerni az ő teljesítményüket” – közölte az Együtt, ami azért vicces, mert ellenzéki pártként a valódi, vagy úgy is mondhatjuk, hogy nem szimbolikus változás képviselete a munkájuk.

Mielőtt még: természetesen rengeteg magyar nő érdemelné meg, hogy papírpénzre kerüljön, és bizonyára lenne szimbolikus értéke is egy ilyen újításnak.

De az egyenlőség, amit ez sugallna, ma Magyarországon objektíven mérhetően nem létezik. Amíg egy magát „a megújulás ereje” szlogennel reklámozó párt nem tudja felmérni, hogy egy ilyen üres húzással mennyire komolytalanná teszi a női egyenjogúság ügyét, addig a szavazók, de főleg a magyar nők nem sok jóra számíthatnak.

Fotós kollégánk lőtte a képet az úszó világbajnokságon, a fotósok termében. Csak a miheztartás végett, az óriás toronyugrás tornya tényleg óriási:

vizesvbtorony
Fotó: Huszti István, Index

Darlene Mullins, egy 72 éves amerikai 55 év után visszatért, és befejezte felsőfokú tanulmányait a Tennessee State University-n. A négy unokával büszkélkedő Mullins szombaton kapta meg a diplomáját. 

55 évvel ezelőtt, 1962-ben Mullins azért hagyta ott az iskolát, mert beleszeretett férjébe, John Mullinsba. A nő az iskola színeiben versenyeken futott, de mikor az edzője észrevette, hogy együtt jár Mullinsszal, ultimátumot adott neki: vagy a fiú, vagy a futás. A fiút választotta. Az első évét befejezte, majd a két fiatal 1964-ben összeházasodott, és Darlene munkába állt.

Bár szuper inspiráló, hogy most mégis be tudta fejezni a képzést, emlékezzünk meg róla, hogy Magyarországon ezt ma már nem lehet megtenni - a hallgatói szerződés értelmében ha valaki a képzési idő másfélszeresén belül nem szerez diplomát, akkor fizetnie kell a féléveiért.

(HuffPo)